1 (11)

Hartsvriendinnen bieden restaurantgevoel in natuur met PicUnique

DIEST/AARSCHOT - De Aarschotse Fien Meuris (20) en de Diestse Frauke Swinnen (21), studenten Communicatiemanagement aan de Hogeschool PXL, hebben de studenten-onderneming PicUnique opgericht. De hartsvriendinnen organiseren luxe picknicks op maat in het Hageland.

Frauke vierde al voor de 2de keer een 'coronaverjaardag'. In 2020 blies ze 20 kaarsjes uit tijdens een kleine picknick met haar bubbel. Dit jaar werd ze 21 jaar, een dag die niet zonder een feestje voorbij kon gaan. “Met z’n vieren besloten we om opnieuw te picknicken, maar dit keer wel met alles erop en eraan”, zegt Frauke. “Een grote versierde tafel met gouden bestek, zachte kussentjes en prachtige bloemen.”

PicUnique 

“En wat als we deze unieke picknicks nu met iedereen zouden delen?’, bedachten de hartsvriendinnen. “Zo kwamen we op het concept van PicUnique” zegt de Aarschotse Fien Meuris (20). “We legden ons idee in maart 2021 voor aan ons opleidingshoofd. Hij was meteen enthousiast en vroeg ons of we dit niet als bachelorproef wilden doen. Samen een keileuk businessplan schrijven over PicUnique in plaats van een saai onderzoek te doen? Dat moest hij ons geen twee keer vragen! We gingen meteen aan de slag.”

Concept 

“Ons concept? Wegdromen in de natuur met je familie, vrienden of geliefden”, gaat de Diestse Frauke Swinnen (21) verder. “PicUnique organiseert luxe picknicks op maat. Een unieke set-up, een hapje en een drankje en dit op jouw favoriete plaats met je favoriete gezelschap. En ja hoor, het wordt nog beter. We brengen de volledige picknicksetting naar je gewenste locatie en we ruimen alles netjes op. Dit doen we binnen een straal van 20 km rondom Aarschot. Voor picknicks buiten deze straal wordt er een kilometervergoeding gevraagd.”

"Op restaurant gaan" 

Waarin verschilt PicUnique met de klassieke picknick met het witrood geblokte dekentje en rieten mandje? "Het beeld van een picknick met ‘een wit rood geblokt dekentje en een rieten mandje’ willen wij met PicUnique vermijden. We creëren met ons concept een ervaring waarbij je niet enkel een picknickmandje op een deken krijgt, maar de hele luxe set-up. Deze set-up begint met een lage tafel, met daarrond kussentjes, op een wit laken. Dit is al veel aangenamer dan gewoon een wit rood geblokt dekentje. Grote borden met gouden bestek, servetten, schaaltjes, een etagère en wijnglazen maken onze picknicks nog unieker. We willen hiermee het gevoel van ‘op restaurant gaan’ en chique dineren opwekken. Verder mag de decoratie niet ontbreken. Kaarsen, bloemen en servettenhouders zorgen voor extra sfeer. En als kers op de taart: twee schilderezels met schilderdoeken en verf maken deze intieme picknick nog gezelliger", luidt het.

Tapas, quiches en pastasalades 

Op het menu staan onder andere tapasplanken, pastasalades en quiches die de jonge onderneemsters bestellen bij traiteur Hof Ter Heide in Nieuwrode. Vegan en Veggie kunnen ook. Komende zomer gaan Fien en Frauke verder met PicUnique. Of er daarna nog een vervolg komt is afhankelijk van de studieplannen en het succes van PicUnique. Info en reservaties via deze link.