computerchips

Chemiegroep van bij ons wil mondiale chipproducent bevoorraden

BRUSSEL – De wereldwijde vraag naar chips is door het dak gegaan. Hierdoor ontstaan er vertragingen in de levering van heel wat producten waarin halfgeleiders verwerkt worden. De Brusselse chemiegroep Solvay wil een grotere hap uit die boomende chipbusiness, en gaat vanaf 2023 extra waterstofperoxide, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van halfgeleiders, produceren in Taiwan. In dat land is de mondiale chipproducent TSMC gevestigd.

Solvay is al een heel tijd actief met de productie van waterstofperoxide in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Waterstofperoxide is een belangrijke grondstof voor de aanmaak van chips. Omdat de wereldwijde vraag naar die halfgeleiders door het dak gaat, kampen heel wat producenten met een tekort aan chips. Hierdoor lopen leveringen van allerlei producten vertraging op.

Het in Brussel gevestigde chemiebedrijf ziet brood in de boomende business van de chips, en wil een grotere hap uit de koek. Daarom heeft de onderneming beslist om in samenwerking met de Taiwanese sectorgenoot Shinkong waterstofperoxide te produceren. Solvay hoopt vanaf 2023 jaarlijks 30.000 ton van het goedje in de markt te zetten, en die hoeveelheid zou achteraf nog opgetrokken kunnen worden. Met de mondiale chipproducent TSMC in de buurt zal het naar verwachting geen probleem vormen om de waterstofperoxide te slijten.