1

Recovr haalt groeikapitaal op

SINT-GILLIS - Het in Sint-Gillis gevestigde Recovr, een fintechbedrijf dat een cloud gebaseerde oplossing aanbiedt voor onbetaalde facturen bij kmo's, heeft 800.000 euro groeikapitaal opgehaald. De centen dienen voor de versterking van de activiteiten in ons land en de uitbreiding van de business naar het buitenland. 

Recovr vermindert de betalingsachterstand en faciliteert en optimaliseert de inning van facturen via het centraliseren van factuur-en betaalgegevens, het automatisch monitoren van alle fasen van de opvolging en inning van facturen en de ondersteuning van juridische procedures, zoals ingebrekestelling door een advocaat, of zelfs het inschakelen van een deurwaarder.

Kmo in B2B-context 

Tot nog toe hadden voornamelijk grote bedrijven de mogelijkheden om dergelijke software in te zetten. Recovr richt zich, daarentegen, specifiek naar kmo’s (5 tot 50 FTE's) in een B2B-context. "Deze bedrijven ervaren het meest problemen met cashflow. De helft van de facturen wordt niet op tijd betaald en dit is de reden voor bijna 1/3 van de faillissementen in België", zegt co-founder Alessandro Drappa.

Compatibel 

Recovr positioneert zich als partner voor een optimaal cash management en draagt bij tot de strijd tegen de schuldenlast van kmo's. De software is compatibel met de bekende beheers- en boekhoudpakketten op de markt (bv. Exact Online en binnenkort Odoo) en wordt maandelijks verrekend in een abonnementsformule.

Groei in binnen-en buitenland 

Om de groei in België verder te zetten en de sprong te wagen naar het buitenland is Recovr op zoek gegaan naar extra kapitaal. Bij een business angel tankte de onderneming 500.000 euro, de overheid zorgde voor een bijkomende financiering van 300.000 euro. "We gebruiken deze kapitaalsverhoging om de positie op de Belgische markt te verstevigen en een uitbreiding naar het buitenland. Het bedrijf wil in Europa de belangrijkste partner van kmo’s worden voor het beheer van onbetaalde facturen. Recovr wil zijn activiteiten starten in Frankrijk, Nederland en het Groothertogdom Luxemburg.

Over Recovr

Recovr werd opgericht in 2018 door Allesandro en Gerardo Drappa. Het bedrijf telt intussen 14 personeelsleden, met de bedoeling volgend jaar de kaap van 20 medewerkers te nemen. Intussen hebben meer dan 20.000 bedrijven van Recovr een uitnodiging tot betaling gekregen. Recovr inde voor 150 miljoen euro aan achterstallige facturen.