Nieuws Vlaams-Brabant Aanslepend conflict legt dorpscafé droog en dat blijft zeker zo tot september

Aanslepend conflict legt dorpscafé droog en dat blijft zeker zo tot september

Aanslepend conflict legt dorpscafé droog en dat blijft zeker zo tot september

ELEWIJT – In den Prins, het dorpscafé van de parochiale vzw Sint Augustinus naast de kerk van Elewijt is al wekenlang dicht. Een aanslepend conflict tussen de vzw en de uitbaatster wordt voor de rechtbank beslecht.

Het zomert al wekenlang met warme temperaturen en schitterend terrasjesweer waar heel wat zomerbars in de gemeente met succes gebruik van maken en goede zaken doen. Wandelaars, wielertoeristen, dorpelingen, passanten…

Daarvan is echter niets te merken aan het café In den Prins, het etablissement van de parochie. Al wekenlang is het café gesloten en ligt het terras er verlaten bij door een conflict tussen de vzw en de uitbaatster en dat kan nog even duren want een compromis tussen de partijen is er nog niet. Beide partijen hebben de hulp van een advocaat ingeroepen waardoor de zaak op 1 september bepleit wordt. Tot dan, en mogelijk nog langer, blijft het café gesloten.

De vzw heeft al een nieuwe uitbater een contract laten tekenen, maar die moet wachten op de afhandeling van de zaak vooraleer hij (eventueel) aan de slag kan gaan.

Intussen blijft het zeker nog weken doods naast de kerk, zonder klank en zonder drank.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.