Nieuws Vlaams Brabant AB InBev laat 50.000 bierblikjes vervoeren door zelfrijdende truck

AB InBev laat 50.000 bierblikjes vervoeren door zelfrijdende truck

AB InBev laat 50.000 bierblikjes vervoeren door zelfrijdende truck

zelfrijdende-truckDe Leuvense brouwerij AB InBev heeft 50.000 bierblikjes laten vervoeren door een zelfrijdende truck. De vrachtwagen reed 200 kilometer zonder bestuurder. Het experiment vond plaats in de Verenigde Staten.

Het eerste traject met een zelfrijdende truck werd met succes afgelegd. De uitvoering gebeurde door Otto, een filiaal van Uber. De opdracht kwam van Anheuser-Busch, de Amerikaanse dochter van AB InBev. De groep betaalde 470 dollar voor het vervoer.

Aan boord van de truck was een lading Budweiser. De truck reed van Fort Collins in het noorden van Colorado tot Colorado Springs, waarbij ook Denver werd doorkruist. Om ongevallen te vermijden werd gebruik gemaakt van camera’s, radars en sensoren.

Aan boord van de vrachtwagen bevond zich een professionele chauffeur van Ubers vrachtwagendivisie Otto. Hij moest vanop de achterbank het traject in de gaten houden. De man zou wel achter het stuur hebben gezeten bij het op- en afrijden van de autoweg.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.