Nieuws Vlaams Brabant AB InBev schaft levenslang gratis bier voor gepensioneerden af

AB InBev schaft levenslang gratis bier voor gepensioneerden af

AB InBev schaft levenslang gratis bier voor gepensioneerden af

ABINBEV-300x140-3Labatt, dochterbedrijf van AB InBev, wil een einde maken aan het recht van zijn gepensioneerde werknemers op levenslang gratis bier. De brouwer met thuisbasis in het Canadese Ontario wil de maatregel de volgende twee jaar afbouwen. De richtlijn om het voordeel te schrappen komt van het moederhuis in Leuven.

AB InBev heeft met de maatregel maar één bedoeling: kosten schrappen. Volgens Charlie Angelakos, woordvoerder van Labatt, werd de beslissing ook ingegeven door het feit dat geen enkele andere Canadese brouwer of fabrikant van consumentengoederen een dergelijk onbeperkt voordeel aanbiedt aan zijn gepensioneerde werknemers.

Molson Coors stopte al enkele jaren geleden met deze geste. De praktijk bij Labatt werd in de jaren zeventig geïntroduceerd, toen het bedrijf nog in familiale handen was. In 1995 werd de brouwer overgenomen door Interbrew, dat later fuseerde met Anheuser-Busch tot AB InBev.

Tot vandaag kregen gepensioneerden acht bakken bier per jaar van hun ex-werkgever. Voor mensen die nog bij Labatt aan de slag zijn, blijft het recht op een gratis portie bier behouden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.