Nieuws Vlaams Brabant AB InBev verhuist top van aankoopdienst naar Zwitserland

AB InBev verhuist top van aankoopdienst naar Zwitserland

AB InBev verhuist top van aankoopdienst naar Zwitserland

De topman van de aankoopdivisie van brouwer AB InBev trekt van het hoofdkwartier in Leuven naar Zwitserland. Samen met aankoopdirecteur Tony Milikin verhuizen ook enkele andere leden van de top van die afdeling naar Zwitserland. Daar had SABMiller zijn aankoopdienst. Dat was de tweede grootste brouwer ter wereld, die vorig jaar werd overgenomen door AB InBev.

AB InBev verplaatst de directie van zijn wereldwijde aankoopdienst naar het centraal gelegen Zwitserse kanton Zug. Er zou sprake zijn over een geschil met de fiscale inspectie in ons land over de wereldwijde aankoopactiviteiten.

“Het gaat over enkele mensen binnen de top van het global procurement office”, zegt woordvoerster Kathleen Van Boxelaer. “Ze verhuizen in het kader van de combinatie met SABMiller, dat daar zijn aankoopdienst had.”

De aankoopdivisie van AB InBev bestaat uit zeventig mensen. De meeste van die werknemers blijven in Leuven. Wel wil de brouwer de aankoopdienst later op één plaats vestigen. “De bedoeling is om op termijn naar één aankoopdienst te gaan.” Het is nog onduidelijk waar die gevestigd zal worden. Die beslissing is nog niet genomen.

Voor de locatie van het hoofdkwartier viel de keuze vorig jaar logischerwijs op Leuven. Daar wil AB InBev geen verandering in brengen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.