Nieuws Vlaams Brabant AB InBev verkoopt Pilsner Urquell

AB InBev verkoopt Pilsner Urquell

AB InBev verkoopt Pilsner Urquell

De Leuvense brouwer AB InBev heeft de verkoop van de vroegere Centraal- en Oost-Europese activiteiten en merken van SABMiller afgerond. Het Japanse Asahi betaalde 7,3 miljard euro voor onder meer het vermaarde Tsjechische bier Pilsner Urquell.

De transactie betreft de voormalige activiteiten van SABMiller in Polen, Tsjechië, Slovakije, Hongarije en Roemenië. De verkoop daarvan was een van de voorwaarden van de Europese Commissie voor de overname van SABMiller door AB InBev.

Asahi nam eerder al de Europese merken Peroni, Grolsch en Meantime over. De verkoop van die merken van het vroegere SABMiller was eveneens opgelegd. Ook in de Verenigde Staten en China moesten activiteiten verkocht worden op last van de concurrentieautoriteiten.

Pilsner Urquell is een biermerk uit de Tsjechsche stad Pilsen. Het wordt sinds 1842 gebrouwen en geldt als het eerste pilsbier. Het handelsmerk Pilsner Urquell werd opgericht in 1898.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer