Nieuws Vlaams Brabant Afhaalmaaltijd en fles wijn verkopen mag…tot 20 uur!

Afhaalmaaltijd en fles wijn verkopen mag…tot 20 uur!

Illustration picture shows take-away at popular restaurant street Rue des Bouchers - Slagerstraat in Brussels, Saturday 14 March 2020. Thursday evening the federal government announced drastic measures to stop the spreading of Covid-19. Restaurants and cafes are closed, only shops selling food are open, school lessons will be suspended from Monday. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Afhaalmaaltijd en fles wijn verkopen mag…tot 20 uur!

LEUVEN/HALLE/VILVOORDE – Horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden mogen daar toch een fles wijn bij verkopen tot 20 uur, dat bevestigt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Aanvankelijk werd er gezegd dat het niet mocht, wat voor heel wat commotie zorgde.

Het ministerieel besluit van 18 oktober zegt dat restaurants en andere eet- en drankgelegenheden gesloten zijn gedurende een maand “behalve voor het aanbieden en leveren van afhaalmaaltijden en niet-alcoholische dranken om mee te nemen tot ten laatste 22 uur”. Als snel kwam er kritiek op dat besluit aangezien dat wil zeggen dat een restaurant bij een afhaalmaaltijd dus geen fles wijn kan verkopen. “Oneerlijke concurrentie”, noemde Horeca Vlaanderen het, aangezien een supermarkt wel tot 20 uur een pizza en een fles wijn kan verkopen.

De FOD Economie, dat de praktische uitwerking van de horecasluiting regelt, zei de reacties te begrijpen. “We hebben daarom de bevoegde ministers en de coronacommissaris gevraagd of we dat artikel uit het ministerieel besluit effectief op deze manier moeten interpreteren”, aldus woordvoerder Chantal De Pauw. Horeca Vlaanderen zei ook snel duidelijkheid te willen “zodat er in tussentijd geen horecazaken onterecht worden beboet”.

Die duidelijkheid is er nu, want het ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat het ministerieel besluit niet op die manier mag worden geïnterpreteerd. “Zaken die afhaalmaaltijden aanbieden mogen tot 20 uur bij de maaltijd ook alcohol verkopen”, legt Peter Poulussen, directeur communicatie bij het ministerie van Binnenlandse zaken, uit. “Dat wil dus zeggen dat je niet enkel een flesje wijn mag kopen, maar dus ook een maaltijd moet bestellen. En vanaf 20 uur mogen restaurants enkel nog niet-alcoholische drankjes aanbieden.”

Bron: Het Nieuwsblad.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Koekelberg
Brussel

4 falingen

VILVOORDE/BRUSSEL/KRAAINEM/SCHAARBEEK - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer