Nieuws Vlaams Brabant Air Belgium kiest voor Zaventem

Air Belgium kiest voor Zaventem

Air Belgium kiest voor Zaventem

Air Belgium kiest voor Zaventem. De Belgische luchtvaartmaatschappij in wording wil vanop Brussels Airport naar China vliegen. Er is wel nog geen officieel akkoord getekend met de luchthavenuitbater. Air Belgium hoopt tegen eind oktober over de nodige vergunningen te beschikken en in het winterseizoen te kunnen starten met vluchten naar Hongkong.

In eerste instantie zijn vier vluchten per week naar Hongkong gepland. Op termijn moeten er dat zes worden. Air Belgium wil het aantal bestemmingen uitbreiden, maar voor de lente van 2018 worden geen nieuwe namen bekendgemaakt. Dat stelde ceo Niky Terzakis.

Air Belgium maakt straks gebruik van vier Airbus A340-toestellen, die nu nog door Finnair worden gebruikt. Twee toestellen zouden nog dit jaar in dienst worden genomen. De rest volgt in februari van volgend jaar.

De toekomstige luchtvaartmaatschappij profileert zich als lowcost. Maar ze hoopt tegelijk alle soorten klanten aan boord te verwelkomen. Zo zullen er ook een businessclass en een premiumclass zijn. Meer details over de service aan boord wordt later verwacht.

“Iedereen zal er zijn gading vinden, ook de zakenreiziger”, zegt Terzakis. Vandaar de keuze voor Hongkong. Naar die Chinese metropool, een belangrijk economisch knooppunt, wordt nog niet rechtstreeks gevlogen vanuit ons land.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.