Nieuws Vlaams-Brabant Air Liquide haalt groene stroom op Noordzee

Air Liquide haalt groene stroom op Noordzee

Vestiging van Air Liquide. Credit: Air Liquide.

Air Liquide haalt groene stroom op Noordzee

HAREN – TotalEnergies gaat via energieleverancier Lampiris groene stroom leveren aan de Belgische fabrieken van Air Liquide, dat onder meer gas voor industriële en medische doeleinden produceert.

Concreet levert TotalEnergies de volgende vijftien jaar 50 GWh stroom uit windenergie, blijkt woensdag uit een persbericht. Financiële details werden niet vrijgegeven.

De geleverde energie is afkomstig van het Rentel-windmolenpark in de Belgische Noordzee. “Deze overeenkomst illustreert het engagement van TotalEnergies om bij te dragen aan de energietransitie in België door haar klanten koolstofarme oplossingen aan te bieden. Door te kiezen voor windenergie zal er ongeveer 270.000 ton CO2 minder worden uitgestoten tijdens de looptijd van het contract”, luidt het in het persbericht.

TotalEnergies sloot eerder al leveringscontracten met Orange, Microsoft en Merck.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer