Nieuws Vlaams-Brabant Akiles investeert in VR-based medische hypnose

Akiles investeert in VR-based medische hypnose

Christophe Rousseaux van Akiles.

Akiles investeert in VR-based medische hypnose

SINT-GENESIUS-RODE –  Investeringsfonds Akiles uit Sint-Genesius-Rode heeft deelgenomen aan een investeringsronde van 4,5 miljoen euro van HypnoVR, een bedrijf dat software ontwikkelt dat medische hypnose op basis van immersieve VR tot stand brengt. 

Een groep investeerders, onder wie Akiles uit Sint-Genesius-Rode, pompt 4,5 miljoen euro in het Franse HypnoVR, een bedrijf dat digitale therapieën voor het beheersen van pijn en stress ontwikkelt. Concreet werkt HypnoVR aan een softwareoplossing voor medische hypnose op basis van immersieve virtuele realiteit.

Klinisch gevalideerd

Deze oplossing, waarvan de therapeutische doeltreffendheid klinisch is gevalideerd, wordt gebruikt als een vorm van niet-farmacologische verdoving om de pijnperceptie, de angst en het algemene ongemak tijdens medische ingrepen te verminderen. Het gebruik en de bijwerkingen van kalmerende en anxiolytische geneesmiddelen op de patiënten worden hierdoor aanzienlijk verminderd.

240 zorginstellingen in EU

De digitale medische hypnosetherapie van HypnoVR, die wordt gebruikt met een virtual reality[1]headset en wordt geprogrammeerd volgens de behoeften van elke patiënt in het kader van gepersonaliseerde geneeskunde, wordt gebruikt in de operatiekamer voor anesthesie. Tot op heden gebruiken meer dan 240 zorginstellingen in Europa de HypnoVR-technologie, met in totaal meer dan 40.000 patiëntsessies.

Versnelde internationale ontplooiing

De extra centen die HypnoVR ophaalde zullen gebruikt worden om de internationale ontplooiing te versnellen en het toepassingsgebied van medische hypnose als natuurlijke anesthesie op basis van virtuele  realiteit uit te breiden.

Akiles

Akiles werd opgericht door Christophe Rousseaux, gewezen oprichter en CEO van Immoweb. Met Akiles heeft hij een “evergreen” investeringsfonds in handen dat ondersteund wordt door ervaren investeringsmanagers. Akiles concentreert haar investeringen op groeikapitaal en richt zich op bedrijven met sterk groeipotentieel en een sterke concurrentiële positie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

9 falingen

KEERBERGEN/LEUVEN/BOUTERSEM/LIEDEKERKE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel (NL) hebben 9 bedrijven/éénmanszaken failliet verklaard.  Lees meer