Nieuws Vlaams Brabant Alain Bianchin krijgt ster in Michelingids

Alain Bianchin krijgt ster in Michelingids

Alain Bianchin krijgt ster in Michelingids

bianchinAlain Bianchin in Overijse is een van de tien nieuwe restaurants met een ster in de Michelingids die maandag werd voorgesteld. De zaak die de naam van de chefkok draagt, is volgens Michelin het bewijs dat talent altijd komt bovendrijven.

Michelin maakte maandag in Gent de selectie bekend van de gids België en Luxemburg 2016. Daarin werden drie nieuwe tweesterrenrestaurants en tien nieuwe restaurants met een ster opgenomen.

“Een keuken met persoonlijkheid herken je direct. De manier waarop de producten vakkundig worden bewerkt en gecombineerd en de sensaties die de smaken teweegbrengen, typeren de eigenheid van een grote chef”, zei Michael Ellis, directeur van de Michelingids.

Geen enkel restaurant in Vlaams-Brabant krijgt voor volgend jaar drie of twee sterren mee. Zeven eetgelegenheden uit de provincie mogen pronken met één ster. Dat staat voor verfijnde keuken, waarbij de uitgevers van de gids een bezoek aanbevelen. Het gaat om een wel heel brede selectie van 117 zaken, waarvan tien nieuwe.

De prijsbeesten in Vlaams-Brabant zijn Michel in Groot-Bijgaarden (Dilbeek), Arenberg en Couvert couvert, beide in Heverlee (Leuven), Terborght in Huizingen (Beersel), Alain Bianchin in Overijse (een van de zeldzame nieuwkomers), bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) en ’t Stoveke in Strombeek-Bever (Grimbergen).

Vlaams-Brabant valt eenmaal in de prijzen bij de nieuwe sterren. Alain Bianchin (foto) in Overijse dankt één ster aan de ervaring van de chef. “Hij bewijst met zijn weldoordachte, moderne keuken dat talent altijd komt bovendrijven”, stellen de mensen van Michelin.

De gids bevat tot slot ook 184 zogenaamde bib-gourmandrestaurants. Dat zijn kwaliteitskeukens waar u voor maximaal 37 euro in principe lekker zou moeten eten. Bij de 33 nieuwe vermeldingen bevinden zich twee zaken uit Vlaams-Brabant: de Bistronomy in Vilvoorde  en auberge de l’Isard in Wemmel.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.