Nieuws Vlaams-Brabant Aluminiumbedrijf in Landen wil 41 mensen ontslaan

Aluminiumbedrijf in Landen wil 41 mensen ontslaan

Foto dll

Aluminiumbedrijf in Landen wil 41 mensen ontslaan

LANDEN – Het aluminiumbedrijf Hydro Building Systems in Landen wil 41 personeelsleden ontslaan. De directie van het bedrijf had eerst de intentie om 45 mensen te ontslaan, maar het aantal getroffen jobs werd vrijdag verminderd.

De directie van Hydro Building Systems, een bedrijf dat aluminium voor onder meer veranda’s, ramen en deuren produceert, kondigde haar plannen voor de herstructurering midden december aan. Vanwege de moeilijke situatie op de bouwmarkt was het nodig om een reorganisatie door te voeren volgens de directie. Daarbij moesten ook 45 werknemers ontslaan worden.

Tijdens de onderhandelingen met de vakbonden in de eerste fase van de wet-Renault is elke job gedetailleerd onder de loep genomen en zijn alternatieven voorgesteld. Zo konden de jobs van vier werknemers worden behouden. Het aantal naakte ontslagen komt zo op 41 te liggen, wat volgens Van Caelenberg “wellicht het definitieve aantal” zal zijn. Het totale aantal werknemers bedraagt op dit moment 201.

Het gros van de getroffen werknemers zijn arbeiders. “De directie van Hydro wil het productieproces vereenvoudigen”, vertelt Van Caelenberg. “In dat opzicht is de beslissing enigszins te begrijpen, maar het blijft een zure appel. 41 naakte ontslagen op 201 is een serieus aantal. We zullen nu verder bekijken of veel mensen in aanmerking komen voor bijvoorbeeld een eindeloopbaanregeling. Ook regelingen rond outplacement en andere ondersteuning liggen nu op tafel.”

In de week van 6 februari staat een volgende vergadering gepland tussen vakbonden en directie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.