Nieuws Vlaams Brabant Ambachtelijke bieren op vat tijdens Retro Jardin

Ambachtelijke bieren op vat tijdens Retro Jardin

Ambachtelijke bieren op vat tijdens Retro Jardin

In Diest is Park Cerckel zondag het decor voor een nieuwe editie van Retro Jardin. Het nog jonge maar erg populaire volksfeest in retrostijl neemt de bezoekers mee terug in de tijd. Dit jaar staat alles in het teken van het circus. De lokale bierproefvereniging Objectieve Bier Academie Diest presenteert negen ambachtelijke bieren op vat.

Het retrovolksfeest in een organisatie van de dienst cultuurbeleid van Diest biedt van 14 tot 22 uur livemuziek, een retromarkt en een mix van bekende en nieuwe attracties. Dit jaar wordt het park Park Cerckel ondergedompeld in een circussfeer. De muziek, het eten, de decoratie en de activiteiten: alles krijgt een circustouch.

De lokale bierproefvereniging Objectieve Bier Academie Diest zorgt voor een  bierstand. Ze schenken negen ambachtelijke bieren op vat. Die werden zorgvuldig gekozen uit verschillende smaken. Zowel liefhebbers van hoppige en bittere bieren, fans van fruitige bieren als mensen die houden van donkere en gebrande bieren komen aan hun trekken.

“Uiteraard mag de Diestse Loterbol niet ontbreken”, zegt voorzitster Sabine Mans. “Met Tamera Tripel hebben we nog een ander plaatselijk bier. Tamera is de oude Keltische naam voor de Demer.”

De Diestse bierproeversclub heeft nog andere specialiteiten in huis. “We hebben onder meer Ouwen Duiker, een heel aromatisch hoppig bier uit Oost-Vlaanderen, Saison de Dottignies, een heerlijke saison uit Henegouwen, en Four Aces Session ipa, een bitter bier met een zeer laag alcoholpercentage van brouwerij Het Nest uit Oud-Turnhout.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.