Nieuws Vlaams Brabant Ambos-vennoten stappen over naar Laurius

Ambos-vennoten stappen over naar Laurius

Ambos-vennoten stappen over naar Laurius

BRUSSEL – Drie vennoten en zes advocaten van het Brusselse advocatenkantoor Ambos stappen op 1 september aanstaande over naar de concullega’s van Laurius.

Met de overstap van de Ambos-vennoten Christina Trappeniers, Damien Stas de Richelle en Caroline Wildemeersch, met in hun kielzog zes advocaten, groeit het Antwerpse Laurius in één klap van 22 tot 31 advocaten, en zet zo zijn groei-ambities kracht bij. Doordat Laurius 3 sterkhouders van Ambos aan boord haalt, verdiept het advocatenkantoor zijn expertise onder andere op vlak van M&A, vennootschapsrecht, vastgoedrecht,  arbeidsrecht en financieel recht. “Deze stap laat Laurius toe om zijn kernactiviteiten te versterken en een nog prominentere positie op de nationale en internationale markt in te nemen”, zegt Dirk Wellens, managing partner van Laurius. De drie vennoten zullen aan de slag gaan in het Brusselse kantoor van Laurius.

Laurius en Ambos waren zo’n 15 jaar geleden pioniers in de Belgische advocatuur toen ze zich afscheurden van de grote internationale kantoren. De vennoten van beide advocatenkantoren kozen ervoor om niet in te zetten op ongecontroleerde groei, maar gaven er de voorkeur aan om een nauwer contact met hun cliënten te onderhouden. Ondertussen zijn Laurius en Ambos vaste waarden in prestigieuze ranglijsten zoals Legal 500 en Chambers & Partners. De advocatuur in het zakenrecht wordt de afgelopen jaren wel gekenmerkt door versnippering. Volgens de sector moet die evolutie een halt worden toegeroepen.

“Laurius staat aan de top van de onafhankelijke advocatenkantoren in België. We willen daar ook blijven staan. Daarom zijn we erg blij dat we binnenkort enkele sterkhouders van Ambos kunnen verwelkomen. Het is de perfecte illustratie van onze ambitie om onze positie te verstevigen en maximaal in te zetten op de materies waar we nu al sterk in staan. We blijven bovendien trouw aan ons DNA: een persoonlijk contact met de cliënt”, besluit Dirk Wellens, managing partner bij Laurius.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.