Nieuws Vlaams Brabant Anderhalf miljoen euro extra voor ViroVet

Anderhalf miljoen euro extra voor ViroVet

sheeps and lambs in spring

Anderhalf miljoen euro extra voor ViroVet

ViroVet kon Capricorn Venture Partners aantrekken om het tweede luik van de serie A financieringsronde af te sluiten. Daarmee haalt het diergeneeskundig bedrijf uit Leuven 1,5 miljoen euro extra op. De middelen zullen worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling en lancering van de veterinaire portfolio.

ViroVet is een toonaangevend Belgisch biofarmaceutisch bedrijf actief in de ontwikkeling van innovatieve vaccins en antivirale geneesmiddelen voor vee. Het focust op de bestrijding van virale infecties in de veeteelt.

“We zijn trots dat we Capricorn Venture Partners mee aan boord krijgen”, zegt Erwin Blomsma, medeoprichter en ceo van ViroVet. “Dankzij de tweede closing van onze serie A financieringsronde hebben we nu voldoende ademruimte om een aantal belangrijke mijlpalen te halen. We willen de sector laten zien dat er betere manieren zijn om virale ziekten in de veeteelt aan te pakken.”

Capricorn Venture Partners is een onafhankelijke pan-Europese manager van durfkapitaalfondsen die zich toeleggen op investeringen in groeibedrijven met technologie als competitief voordeel. “ViroVet is de eerste investering van ons Capricorn Sustainable Chemistry Fund”, stelt Ludwig Goris, investment manager bij Capricorn Venture Partners.

“We volgen ViroVet al een tijdje en geloven sterk in het disruptief marktpotentieel van de innovatieve vaccintechnologie en de antivirale middelen. We zijn blij dat we ons bij een sterk consortium van investeerders kunnen aansluiten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Merchtem, Vilvoorde
Merchtem

Broers Colpan openen tweede AH

VILVOORDE - Mathieu en Gabriel Colpan hebben woensdag hun tweede Albert Heijn-franchise geopend aan het Broekplein (wijk 4 Fonteinen) in… Lees meer