Nieuws Vlaams Brabant Anderhalve maand verkeershinder door werken op Brusselse Ring

Anderhalve maand verkeershinder door werken op Brusselse Ring

Anderhalve maand verkeershinder door werken op Brusselse Ring

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert  tot 31 juli een onderhoud uit aan het wegdek van de Ring rond Brussel (R0). Het gaat om het traject tussen de Vierarmentunnel in Tervuren en het knooppunt met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe. De werken gebeuren in beide richtingen. Ondanks de dynamische werfinrichting moeten pendelaars volgens het Verkeerscentrum rekening houden met ernstige verkeershinder tijdens de spitsuren.

Het verkeer op de Brusselse binnen- en buitenring moet van 18 juni tot 31 juli tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe over twee versmalde rijstroken. Normaal zijn daar in beide richtingen drie rijstroken beschikbaar.

De buitenring wordt eerst aangepakt. Die onderhoudswerken duren tot 8 juli, van maandag tot zaterdag tijdens de daguren. De opritten Wezembeek-Oppem en Tervuren worden afgesloten.

In de nacht van 8 op 9 juli wordt de werfzone naar de binnenring verplaatst en wordt de oprit Wezembeek-Oppem afgesloten. Die werken duren tot 31 juli.

Tijdens de werken gelden ter hoogte van de werf snelheidsbeperkingen. Bestuurders op de buitenring richting Sint-Stevens-Woluwe rijden de zone in bij het verlaten van de Vierarmentunnel. In aanloop naar de tunnel geldt een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. Bij het naderen van de werf wordt dat 70 kilometer en in de werfzone zelf 50 kilometer. De Vierarmentunnel wordt ’s nachts geregeld afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt dan omgeleid via het bovengrondse kruispunt.​

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.