https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_09_20_4d899cbd-20cd-4e62-a7fa-fb444cd5a801 Anthony Cordaro. Foto: idh

Anthony van ijszaak in Sint-Pieters-Leeuw lanceert nieuw streekproduct

Anthony Cordaro van ijszaak Il Gusto della Passione in de Garebaan in Sint-Pieters-Leeuw lanceert vrijdag een nieuw streekproduct: sorbets op basis van kriekbier en geuze.

Anthony Cordaro gaat sinds mei van dit jaar voor zijn grote droom: een eigen ijsjeszaak. Sindsdien maakt hij zelf tientallen soorten vers roomijs en serveert die aan zijn scheptoog tegenover basisschool Den Top. “IJs maken is altijd al een hobby geweest”, vertelt Anthony. “Als nieuwkomer wil je je natuurlijk graag profileren. Dat wil ik doen met een eigen recept om sorbets te maken op basis van kriekbier en geuze. Het zijn zo’n authentieke producten dat het zonde zou zijn om er niet meer mee te doen.”

Anthony trok met zijn voorstel naar Jo Panneels van de Lambiek Fabriek. “Ik ben fan van hun lambiekbieren en ze zijn ook van Sint-Pieters-Leeuw. Lokaler kan het niet worden”, vertelt Anthony. “Brouwer Jo zag het idee wel zitten en gaf me meteen enkele flessen mee om een en ander uit te proberen. Het resultaat zijn drie verschillende sorbets geworden: een krieksorbet op basis van hun Oude kriek Chart-Elle, een kriek-rabarbersorbet op basis van hun Rub-Elle en een geuzesorbet op basis van hun Caram-Elle.”

Mooi compliment

“Het recept van de krieksorbet stond vrij snel op punt. Kriek heeft op zich al veel smaak. De geuzesorbet was een grotere uitdaging om de smaak en de textuur op punt te krijgen”, vertelt Anthony. “Toen ik Jo Panneels de sorbets liet proeven zei hij dat hij zijn eigen bier in mijn ijs perfect nog kon proeven. Een mooier compliment kon hij mij niet geven. We zijn allebei zeer tevreden over het resultaat.”

“De krieksorbet kan perfect als dessertje, de geuzesorbet is een beetje zoals de champagnesorbet en kan ook geserveerd worden bij een hoofdgerecht met vlees ”, vertelt de Leeuwse ijsmaker. “In beiden zit nog steeds een kleine hoeveelheid alcohol. Ik zal deze sorbets dus niet verkopen aan jongeren onder de zestien jaar. Ja, als je er veel van eet, kan je misschien wel een beetje dronken worden.”

Rozenijs

Anthony was met zijn kriek- en geuzesorbets niet aan zijn proefstuk. Deze zomer maakte hij ook al rozenijs. “Sint-Pieters-Leeuw is gekend als rozengemeente door de internationale rozentuin. Ook dat gegeven heb ik dus in mijn ijsbereidingen verwerkt”, zegt Anthony Cordaro.

De krieksorbet en het rozenijs zal permanent aan de ijstoog in Il Gusto della Passione te krijgen zijn. De andere sorbets zullen vooral op bestelling worden gemaakt. Maar eerst worden ze vrijdag 22 september officieel gelanceerd in de brouwerij van de Lambiek Fabriek in de Eugène Ghysstraat in Sint-Pieters-Leeuw. Samen met de gemeente doet de brouwerij mee aan Muzikale Brouwsels waarbij een brouwerijbezoek aan een Leeuwse brouwerij gecombineerd wordt met een brouwerijconcertje. Vrijdag zorgt vanaf 18 uur Shaka Shams voor die muzikale noot.