Nieuws Vlaams Brabant Appartement verdringt villa in Sint-Genesius-Rode

Appartement verdringt villa in Sint-Genesius-Rode

Appartement verdringt villa in Sint-Genesius-Rode

De verkoop van het grootste vastgoedproject van Sint-Genesius-Rode loopt goed. Ruim tachtig procent van de appartementen van Nova Rode gevestigd op de site van de oude papierfabriek heeft al een eigenaar. Opmerkelijk: zo goed als alle kopers (95 procent) zijn afkomstig uit de eigen achtertuin.

Helemaal toevallig is dat dan ook weer niet. Steeds meer inwoners van Sint-Genesius-Rode en omgeving ruilen hun grote villa  in voor een compact appartement in dezelfde buurt. Dat blijkt uit de eerste officiële cijfers van projectontwikkelaar Immpact.

In de eerste twee van acht appartementsgebouwen hebben al 54 van de 66 appartementen een nieuwe eigenaar. Het zijn vooral mensen die al in de gemeente of vlakbij wonen die voor het nieuwbouwproject kiezen. Zowat 95 procent van de nieuwe eigenaars komt uit Sint-Genesius-Rode of omliggende gemeenten als Beersel en Waterloo.

In Sint-Genesius-Rode is de vraag naar compacte appartementen groot, niet in het minst bij vijftigplussers. Die willen hun grote villa het liefst ruilen voor een flat. De appartementen op de nieuwe site schommelen rond de gemiddelde prijs van de gemeente (316.239 euro).

“Veel kopers zijn mensen uit de buurt voor wie hun villa te groot is geworden en die op zoek zijn naar een appartement. Tegelijkertijd willen ze wel in Sint-Genesius-Rode blijven wonen, want het is een groene gemeente die toch dicht bij het centrum van Brussel ligt”, zegt ceo van Immpact Philippe Janssens. “Zelfs hier is de komst van zo’n grote groene long uitzonderlijk. Voor veel mensen is het een verademing dat ze én in het groen én in luxe kunnen leven, zonder een miljoen euro of meer te moeten betalen.”

Voor de volgende twee gebouwen die elk elf appartementen tellen, zijn vorig jaar stedenbouwkundige vergunningen afgeleverd. De bouw start in het najaar van dit jaar en in de zomer van 2018.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.