Nieuws Vlaams Brabant Arthus start met bouw van woonproject in Sint-Pieters-Leeuw

Arthus start met bouw van woonproject in Sint-Pieters-Leeuw

Arthus start met bouw van woonproject in Sint-Pieters-Leeuw

kanaaltuinen_sintpietersleeuwIn Sint-Pieters-Leeuw is projectontwikkelaar Arthus gestart met de bouw van Kanaaltuinen. Dat is het gewijzigde woonproject tussen het kanaal Brussel-Charleroi en de Bergensesteenweg. Er komen 230 nieuwe woningen.

Het ruimtelijk uitvoeringsplan Wilderveld veroorzaakte enkele jaren geleden flink wat deining. Volgens dat plan zouden in de omgeving van het Wilderveld 800 nieuwe woningen gebouwd worden.

Het huidige gemeentebestuur trok de plannen in en werkte een nieuw woonproject uit samen met projectontwikkelaar Arthus. Die plannen hebben nu betrekking op 230 woningen, een park en een school.

De projectontwikkelaar wil het project in vier fasen realiseren. De eerste fase bestaat uit 22 woningen en 24 appartementen. Ook wordt dan het eerste deel van het 1,5 hectare grote park aangelegd.

De eerste bewoners zouden in 2018 hun intrek moeten kunnen nemen in het nieuwe project.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.