Nieuws Vlaams Brabant Arvesta pompt 25 miljoen in productiesites

Arvesta pompt 25 miljoen in productiesites

Copy: Arvesta.

Arvesta pompt 25 miljoen in productiesites

LEUVEN – Arvesta, de moedermaatschappij van de land- en tuinbouwwinkels Aveve, investeert de komende jaren 25 miljoen euro in de productie van diervoeders. In het kader daarvan verhuist ze de paardenvoederfabriek in Erpe-Mere, waar tien mensen werken, naar Aalter. Dat heeft Arvesta bekendgemaakt. 

De site van Arvesta in Erpe-Mere is verouderd en niet geschikt om de groeiplannen inzake paardenvoeder waar te maken, zegt Arvesta in een persbericht. “Na grondig beraad hebben we dan ook beslist om de productie op de site van Lannoo in Erpe-Mere af te bouwen tegen eind 2023 en geleidelijk aan over te brengen naar onze huidige site in Aalter”, aldus directeur diervoeding Dirk Van Thielen.

Arvesta heeft in Aalter al een veevoederfabriek en daar zal een productiesite voor paardenvoeder bijkomen. De tien mensen die in Erpe-Mere aan de slag zijn, kunnen meeverhuizen naar het circa 40 kilometer verderop gelegen Aalter. “We hebben hun expertise nodig, dus we willen hen graag aan boord houden”, zegt Arvesta-woordvoerster Stéphanie Deleul. “We starten deze week individuele gesprekken op.”

Een ander deel van de 25 miljoen euro gaat naar Andenne, in de provincie Namen. Daar zal Arvesta de oude siloparken op de productiesite Dumoulin vernieuwen. En in Ichenhausen, in het zuiden van Duitsland, bouwt de onderneming een nieuwe productiesite voor conventionele voeders. De huidige fabriek daar zal dan alleen nog biovoeder produceren.

Arvesta is bij het brede publiek vooral bekend van de Aveve- en Eurotuin-winkels, maar de onderneming is ook actief in onder andere diervoeding, bloem, meststoffen en land- en tuinbouwmachines. Ze realiseert een jaaromzet van zowat 1,5 miljard euro, en is eigendom van Maatschappij voor Roerend Bezit van de Boerenbond (MRBB), de financiële holding van Boerenbond. De hoofdzetel van Arvesta is gelegen in Leuven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.