Nieuws Vlaams-Brabant AZ Diest start bouw nieuw ziekenhuis

AZ Diest start bouw nieuw ziekenhuis

AZ Diest start bouw nieuw ziekenhuis

DIEST – Afgelopen weekend is het startschot gegeven van de bouw van een nieuwe eengemaakte zorgcampus in Diest. Vanaf  september 2024 zou het gecentraliseerd zorgaanbod een feit moeten zijn. 

AZ Diest telt momenteel 2 vestigingen: een aan de Hasseltsestraat en een andere aan de Statiestraat. Vanaf september 2024 zullen de twee campussen onderdak vinden in één nieuwe stek aan de Verversgracht.

Noden van bevolking

“Met een nieuwbouw die focust op het chirurgisch dagziekenhuis, de zorg voor moeder en kind, en de ouder wordende patiënt, wordt ons zorgaanbod volledig afgestemd op de noden van de bevolking”, benadrukt Ilse Van Asbroeck, algemeen directeur van AZ Diest. De directeur ziet in de nieuwe site van het ziekenhuis ook een grote strategische waarde: “AZ Diest ligt op een kruispunt van drie provincies: Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen. In de ruime omgeving is dit het enige ziekenhuis waar patiënten terechtkunnen. Om een antwoord op de zorgnoden te kunnen blijven bieden, speelt de nieuwe zorgcampus een cruciale rol”, zegt Van Asbroeck.

Zorgpartners

De eengemaakte campus zal ook onderdak bieden aan verschillende zorgpartners in de regio zoals de huisartsen, thuiszorg en de dienst Welzijn van stad Diest. Burgemeester Christophe De Graef: “de campus zal op wandelafstand gelegen zijn van het station en het historisch centrum van Diest en wordt ingebed in de landelijke omgeving van de Demer. Bovendien biedt een ziekenhuis in het hart van de stad een belangrijke meerwaarde op het vlak van zorgaanbod, tewerkstelling en economische activiteit, wat ik alleen maar kan toejuichen.”

70 miljoen euro

Een nauwe samenwerking tussen de AZ Diest artsen, het Plexus ziekenhuisnetwerk, de huisartsen, het Wit-Gele Kruis, het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael en andere zorgpartners in de regio, moet ervoor zorgen dat inwoners van Diest en omstreken, nog beter kunnen worden geholpen op de nieuwe site. De Vlaamse overheid pompt 70 miljoen euro in het bouwproject.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Anderlecht, Asse
Anderlecht

Triest record! 24 falingen op 2 dagen

ZEMST/LEUVEN/TIENEN/BRUSSEL/TERNAT - De ondernemingsrechtbanken van Brussel en Leuven hebben 24 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard op 2 dagen tijd.  Lees meer