Nieuws Vlaams Brabant AZ Diest neemt nieuwe CT-scanner in gebruik

AZ Diest neemt nieuwe CT-scanner in gebruik

AZ Diest neemt nieuwe CT-scanner in gebruik

DIEST – Het AZ van Diest heeft een nieuwe CT-scanner in dienst genomen. Met het apparaat kunnen radiologen onderzoeken uitvoeren met een superieure beeldkwaliteit en lage stralingsdosissen. 

De ingebruikname van de nieuwe CT-scanner is voorafgegaan door renovatiewerken op de afdeling radiologie. Dit voorjaar werden die verbouwingswerken grotendeels afgerond, waarna de nieuwe scanner werd geïnstalleerd en in gebruik werd genomen.

Meer mogelijkheden 

De nieuwe apparatuur biedt de afdeling radiologie heel wat meer mogelijkheden: zo is de afdeling nu onder andere in staat een CT van de kransslagaders te maken tijdens 1 hartslag en dit met een optimale beeldkwaliteit en minimale stralingsdosis. Voor de meeste contrastonderzoeken kan de contrastdosis bovendien sterk verlaagd worden zonder dat er ingeboet moet worden aan beeldkwaliteit of diagnostische accuraatheid en het biedt een betere beeldvorming bij onrustige of pediatrische patiënten.

“Toptoestellen” 

“Samen met de DEXA-scan en de digitale Bobby die eerder dit jaar onze dienst radiologie kwamen versterken, zorgt de nieuwe CT-scanner ervoor dat we onderzoeken kunnen blijven uitvoeren met kwalitatieve toptoestellen”, bevestigt dr. Frank Hermans, diensthoofd van de afdeling radiologie van AZ Diest.

Bijkomende verbouwingen 

De komende maanden zal er nog verder verbouwd worden op de dienst zodat de patiënten kunnen ontvangen worden in een comfortabele wachtzaal en twee nieuwe echografie onderzoekslokalen.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.