Nieuws Vlaams Brabant Bart Claes trapt Ondernemers voor de Klas op gang

Bart Claes trapt Ondernemers voor de Klas op gang

Bart Claes trapt Ondernemers voor de Klas op gang

Bart ClaesMaandag 11 januari heeft de kick-off plaats van de zesde editie van Ondernemers voor de Klas. Dat is het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. Topondernemer Bart Claes van kledingketen JBC neemt het eerste gastcollege voor zijn rekening in het Koninklijk Atheneum Tienen. Tijdens zijn gastles zal Bart Claes aan de leerlingen vertellen over zijn ervaringen als ondernemer en CEO in een bloeiend familiebedrijf.

“Samen met Bart Claes staan nog 350 andere ondernemers en bedrijfsleiders de komende zes weken in heel Vlaanderen voor de klas”, zegt Nathalie Roels van Vlajo. “Ze zullen ruim zeshonderd gastlessen geven aan leerlingen en studenten uit het secundair en hoger onderwijs.” Bij de ondernemers zitten grote namen als Herman Van de Velde (Van de Velde), Ben Spaas (Spaas Kaarsen), Martine Reynaers (Reynaers Aluminium), Fons Leroy (VDAB), Karel Cardoen (Cardoen), Wouter De Geest (BASF Antwerpen), Dirk Coorevits (Soudal) en Volker Weintritt (Covestro – het vroegere Bayer).

“Met ‘Ondernemers voor de Klas’ willen we de bewustwording van het belang van ondernemerschap en ondernemingszin bij jongeren verhogen en het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten”, zegt Roels. “Verder willen we vanuit Vlajo met ‘Ondernemers voor de Klas’ ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.”

“Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten jongeren met belangrijke vragen als: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen”, zegt Roels.

Ondernemers voor de Klas is een initiatief van Vlajo in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, essenscia vlaanderen, JCI Vlaanderen en Partena.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.