Nieuws Vlaams Brabant Bavaria dankt recordcijfers aan overname van Palm

Bavaria dankt recordcijfers aan overname van Palm

Bavaria dankt recordcijfers aan overname van Palm

Brouwerij Bavaria heeft vorig jaar een recordomzet gerealiseerd. Vooral de overname van Palm in Steenhuffel (Londerzeel) stuwde de opbrengsten. Dat heeft de Nederlandse brouwer gemeld. Meteen raakte ook de overnameprijs bekend: 78,8 miljoen euro.

Bavaria nam op 9 mei 2016 een meerderheidsbelang in Palm Breweries. Voorlopig heeft de Nederlandse onderneming zestig procent van de aandelen in handen. In 2021 wordt de resterende veertig procent gekocht. De Vlaams-Brabantse brouwer wordt al volledig economisch geconsolideerd in de balansen van het Nederlandse moederbedrijf. Dat meldde bijna een jaar na datum ook het volledige overnamebedrag: 78,8 miljoen euro.

Met de overname hoopt Bavaria een sterkere positie te verwerven op de markt van de speciaalbieren. Onder Palm vallen onder meer de biermerken Rodenbach, Brugge, Steenbrugge, Cornet, Arthur’s Legacy en Estaminet. Met de overname verzekerde Palm zich van toegang tot het internationale netwerk van Bavaria.

Bavaria haalde in 2016 een omzet van 610,1 miljoen euro. Dat is bijna vijftien procent meer dan een jaar eerder. De winst nam ook toe, tot 32,9 miljoen euro. Bavaria produceerde vorig jaar ruim zeven miljoen hectoliter bier in zes brouwerijen en is inmiddels in meer dan 130 landen aanwezig. Palm haalde in 2016 een productie van een miljoen hectoliter.

De deal met Palm wordt door financieel topman Frank Swinkels omschreven als “het hoogtepunt van het voorbije jaar”. Samen met Jan-Reinier Swinkels heeft hij een zitje in de raad van toezicht. Palm blijft zeker tot 2021 een Vlaams-Brabants bedrijf met een Belgische directie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer