Nieuws Vlaams Brabant Bedenker formule-Claeys overleden

Bedenker formule-Claeys overleden

Bedenker formule-Claeys overleden

BRUSSEL – Met grote droefheid melden de vennoten en counsels van het Brusselse advocatenkantoor Claeys & Engels het overlijden van stichter en bezieler Thierry Claeys. Claeys is de bedenker van de gelijknamige formule om opzeggingstermijnen van bedienden te berekenen. 

Van bij het begin van zijn rijk gevulde carrière als advocaat was Thierry gepassioneerd door het arbeidsrecht dat hij in al die jaren mee heeft gekleurd. Visionair als hij was ontwikkelde hij al in de jaren ’70 de formule Claeys om opzeggingstermijnen van bedienden te berekenen. Zijn formule was gekend tot ver buiten onze landsgrenzen.

Thierry Claeys was stichtend vennoot en Managing Partner van Claeys & Engels alsook drijvende kracht voor de internationale praktijk Ius Laboris. In 2010 verliet hij de balie na een carrière van 41 jaar. In 1989 stond hij mee aan de wieg van het bijzonder succesvolle en in Vlaamse ondernemerskringen erg invloedrijke advocatenkantoor Loeff-Claeys-Verbeke. Omdat hij zich niet kon vinden in de voorgenomen fusie van LCV met het grote Britse kantoor Allen& Overy besloot Claeys in 2000 om LCV te verlaten. Hij werd onmiddellijk gevolgd door 32 van de 38 advocaten van zijn departement (sociaal recht) en bouwde vervolgens samen met collega Chris Engels een nieuw kantoor uit, Claeys en Engels.

“Thierry was een groot jurist, visionair advocaat maar bovenal een zeer genereus man. Zijn devies was om de mensen rondom hem kansen te geven en te laten groeien. We zullen Thierry ook herinneren als een gedreven patron, met een groot gevoel voor humor en zelfrelativeringsvermogen. We zijn en blijven Thierry bijzonder dankbaar voor alles wat hij voor ons en voor ons kantoor betekend heeft. Hij zal voor altijd een inspiratie voor ons blijven”, luidt het bij Claeys en Engels.

Thierry Claeys werd 74 jaar.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beersel, Brussel
Beersel

8 falingen

ZEMST/TERNAT/ZAVENTEM/BEERSEL/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 8 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.