Nieuws Vlaams Brabant Bedrijf start vierdaagse opleiding tot Data Protection Officer

Bedrijf start vierdaagse opleiding tot Data Protection Officer

Bedrijf start vierdaagse opleiding tot Data Protection Officer

ZAVENTEM – CRANIUM, de internationale consultancy organisatie gespecialiseerd in privacy, security en datamanagement, organiseert vanaf dinsdag 7 september een vierdaagse opleiding tot Data Protection Officer (DPO), gericht op zowel mensen die momenteel de functie van DPO vervullen alsook Compliance Officers, Heads of Legal en privacymedewerkers.

Volgens de laatste cijfers van de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) steeg het aantal geregistreerde Data Protection Officers met 22% ten opzichte van 2020. Bovendien is er eveneens een stijging van het aantal klachten dat wordt ingediend bij de GBA en worden steeds meer boetes uitgeschreven voor GDPR-inbreuken.

Om de vele DPO-vacatures in te vullen en de medewerkers de nodige bagage mee te geven start CRANIUM, de internationale consultancy organisatie gespecialiseerd in privacy, security en datamanagement, vanaf 7 september een vierdaagse opleiding tot DPO, gericht op zowel mensen die momenteel de functie van DPO vervullen alsook Compliance Officers, Heads of Legal en privacymedewerkers. Bart van Buitenen, director expertise van CRANIUM en coördinator van de opleiding: “De rol van DPO is relatief nieuw en komt vaak terecht bij een medewerker die niet altijd de nodige opleiding heeft genoten. We spelen in op de nood van bedrijven om hun medewerkers de nodige bagage te geven, alsook om mensen op te leiden om de vele DPO-vacatures in te vullen”, zegt van Buitenen.

Tijdens de eerste twee dagen krijgen de deelnemers een uitvoerig overzicht van de GDPR, andere Europese wetgevingen en de relevante basisbegrippen. Daarna ligt de focus op de concrete invulling van de rol van een DPO. Over de vier dagen heen wordt gewerkt rond een centrale, overkoepelende business case die de deelnemers de basisprincipes leert te vertalen naar de praktijk. Dat gebeurt aan de hand van oefeningen, groepsdiscussies en veel voorbeelden. Na afloop van de training kan er op een later tijdstip ook deelgenomen worden aan het examen waarna een certificaat wordt uitgereikt.

Al wie op het einde van de opleiding slaagt, krijgt een certificaat. Doordat de diensten van CRANIUM worden erkend door VLAIO komen deze opleidingen in aanmerking voor het gebruik van de kmo-portefeuille. Bij CRANIUM werken momenteel 75 juristen en IT-profielen. Het bedrijf werkt vanuit kantoren in België, Nederland, Luxemburg en de Verenigde Staten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Galmaarden
Galmaarden

Starter van de week: Qadee

GALMAARDEN - Aan Plaats in Tollembeek (Galmaarden) is Qadee van start gegaan. De zaak van mede-eigenaar Bjorn Devillé is onze… Lees meer