Nieuws Vlaams-Brabant Bedrijf uit Rotselaar investeert 250.000 euro in busje om riolen te controleren

Bedrijf uit Rotselaar investeert 250.000 euro in busje om riolen te controleren

Bedrijf uit Rotselaar investeert 250.000 euro in busje om riolen te controleren

ROTSELAAR – Longin Service uit Rotselaar heeft een nieuw wapen om onze riolen te controleren: een inspectiebus op zonnepanelen. “Het neusje van de zalm en meteen een primeur voor ons land”, vertelt zaakvoerder Bert Longin.

Longin Service focust op openbare en industriële reiniging, afvalstoffentransport en de inspectie en reiniging van riolen en afvoerbuizen. Het bedrijf heeft onlangs een op maat gemaakte digitale inspectiebus met zonnepanelen op het dak aangeschaft, goed voor een investering van 250.000 euro.

“Bij de nieuwe inspectiebus hoort ook een ‘state of the art’ digitale putscanner van 38.000 euro”, vult Longin aan. “Op één minuut tijd maakt die 2.000 beelden in een rioolput. Vrijwel meteen krijgen we een digitaal verslag van de opnames. Longin Service is het eerste bedrijf in België dat aan de slag gaat met een digitale rioolputscanner.”

Longin Service in Rotselaar werd in 1991 opgericht door Bert Longin, die ook racepiloot is.

LEES OOK. Rotselaars bedrijf zoekt het in de familie: “Zeven zonen aan de slag in hetzelfde bedrijf als hun vader, dat is uniek”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.