Nieuws Vlaams Brabant Bedrijven experimenteren in provinciaal georganiseerde digihub

Bedrijven experimenteren in provinciaal georganiseerde digihub

Bedrijven experimenteren in provinciaal georganiseerde digihub

LEUVEN/HALLE/VILVOORDE/BRUSSEL – Ondernemingen die vragen hebben over digitale technologie en digitale transformatie kunnen voortaan terecht in een digihub. In deze experimenteerruimte krijgen bedrijven advies en coaching en een traject op maat aangereikt om aan de slag te gaan met hun eigen digitaal verhaal. Voor het project wordt 5 miljoen euro uitgetrokken voor de begeleiding van 500 kmo’s. Ook in Vlaams-Brabant en Brussel is een dergelijke digihub op komst. 

 

Vlaams Minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) gaf in Kortrijk de aftrap van de allereerste Voka Digihub. Elke Vlaamse provincie krijgt zo’n digihub, waar kennisinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid elkaar vinden.

Toegankelijk lab

Digitale transformatie en digitalisering: twee begrippen waar de meeste ondernemers al mee vertrouwd zijn. Alleen, hoe begint een onderneming hieraan? En vooral: hoe kan een onderneming de vele kennis die reeds beschikbaar is, vertalen naar concrete waarde voor zijn of haar onderneming? Zo kan een onderneming in een Voka Digihub terecht om te experimenteren of een praktisch probleem aan te pakken aan de hand van digitale technologie. Samen met de best geplaatste specialisten van Vlaamse kennisinstellingen wordt er in een laagdrempelige lab-omgeving gezocht naar een goede oplossing. Niet elke kmo heeft immers een eigen afdeling onderzoek & ontwikkeling, maar dankzij de Voka Digihubs wordt onderzoek & ontwikkeling wel toegankelijk voor elke onderneming.

Flanders Make en Sirris

Voor de ontwikkeling en de uitbating van de Voka Digihubs – die in elke Vlaamse provincie openen – werkt Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, samen met universiteiten, hogescholen, Flanders’ Make, SIRRIS en andere partners. De Voka Digihubs zijn gevestigd bij bestaande Vlaamse kennisinstellingen en maken gebruik van de aldaar aanwezige (lab)-infrastructuur. Voor Vlaams-Brabant en Brussel zijn het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL), Leuven Security Excellence Consortium (L-SEC), Vrije Universiteit Brussel, Erasmushogeschool Brussel, Flanders Make, Sirris en Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant de partners.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.