Nieuws Vlaams Brabant Bedrijven kregen nog nooit zoveel kredieten

Bedrijven kregen nog nooit zoveel kredieten

Bedrijven kregen nog nooit zoveel kredieten

De omloop van kredieten aan ondernemingen bereikte in het laatst kwartaal van 2015 het hoogste niveau ooit: 133 miljard euro. Dat blijkt uit de driemaandelijkse kredietbarometer over kredieten aan ondernemingen die Febelfin vandaag bekend maakte.

Bovendien werden er sinds het begin van de metingen in 2009 nog nooit zo weinig kredietaanvragen geweigerd. De goedkeuring van kredietaanvragen vertoont dus een positievere trend. Het volume van zowel de aangevraagde kredieten (+ 4,3%) als van de verstrekte kredieten (+ 2,6%) nam in het vierde kwartaal van 2015 toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar voordien. De aanhoudende positieve evolutie van de kredietvraag wordt in de hand gewerkt door de voordelige rentetarieven.

michel_vermaerke_newsletter_5“In het vierde kwartaal van 2015 zien we in de conjunctuurenquête van de Nationale Bank van België een versterking van het ondernemersvertrouwen. Ook uit de driemaandelijkse resultaten van de Kredietbarometer van Febelfin ontvangen we bemoedigende signalen”, zegt Michel Vermaerke, gedelegeerd bestuurder Febelfin. “De verdere voorzichtige stijging van de kredietvraag in combinatie met een hoge aanvaardingsgraad resulteert in een positieve evolutie van de kredietproductie. Dit heeft ertoe geleid dat het uitstaand bedrag aan ondernemingskredieten een historisch hoogtepunt bereikte. We hopen dat de recente terreuraanslagen geen blijvende significante impact zullen hebben op het positief aantrekken van investeringen en financiering van de Belgische economie zoals we dat vaststelden in het laatste kwartaal van 2015.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer