Nieuws Vlaams Brabant Bedrijven met elektrische laadpunten steunen ouders van kinderen met kanker

Bedrijven met elektrische laadpunten steunen ouders van kinderen met kanker

Bedrijven met elektrische laadpunten steunen ouders van kinderen met kanker

laadpaalEnergy@home stimuleert bedrijven om gratis elektrische laadpalen te plaatsen. Dat concept wil vooral ondernemingen die over zonnepanelen beschikken, stimuleren om elektrische laadpunten voor hun werknemers aan te bieden. Elk bedrijf dat een laadpaal plaatst, steunt de Kinderkanker Oudervereniging Leuven.

Het is niet alleen voordelig voor het bedrijf, maar ook voor de klanten en werknemers. “Werknemers en klanten kunnen zo mee genieten van de zonnepanelen door hun elektrische fiets of wagen gratis op te laden tijdens de werkuren”, zegt initiatiefnemer David Veranneman van Energy@home. “Op die manier dragen bedrijven hun steentje bij tot het klimaat en de uitbouw van laadinfrastructuur. Tevens zorgen ze er zo voor dat de energiefactuur van de burger zo laag mogelijk blijft.”

Elke klant die een laadpaal plaatst via Energy@home steunt de Kinderkanker Oudervereniging in Leuven (Kikov). Deze vzw helpt kinderen en hun gezinnen die behandeld worden of werden in het UZ Leuven. Elke paal wordt opgevrolijkt door een tekening van een kankerpatiëntje.

De batterijen worden steeds beter, maar de laadinfrastructuur blijft een grote uitdaging. Het is hoognodig om de vicieuze cirkel rond het infrastructuurvraagstuk te doorbreken. Een vrijstelling van verkeersbelasting in het Vlaamse Gewest en een bonus voor emissievrije wagens en waterstofauto’s zijn onderdelen van een vergroening van de verkeersfiscaliteit. Dergelijk maatregelen moeten de kloof tussen een klassiek voertuig en een emissievrij model verkleinen en de markt een extra boost geven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer