Nieuws Vlaams Brabant Bedrijven van bij ons scoren op Olympische Spelen

Bedrijven van bij ons scoren op Olympische Spelen

Belga Image.

Bedrijven van bij ons scoren op Olympische Spelen

HAACHT/ANDERLECHT/KAMPENHOUT – Een handvol bedrijven uit onze provincie levert technologische diensten tijdens de Olympische Spelen in Tokio.  Het gaat over bedrijven die actief zijn in de technologie en paardensport. 

Een 20 Belgische technologiebedrijven maakt zich op voor de Spelen die vrijdag in het Japanse Tokio van start gaan. Dat maakt technologiefederatie Agoria bekend. De bedrijven, die lid zijn van de Agoria Sports & Entertainment Technology Club, dragen bij tot de duurzaamheid, veiligheid, fan engagement, media, tijdelijke locaties, connectiviteit en prestaties tijdens de Spelen.

Vlaams-Brabantse bedrijven 

“We kunnen trots zijn op deze recordbijdrage van Belgische bedrijven aan zo’n vlaggenschipevenement, rekening houdend met de moeilijke periode die we kennen en deze verre bestemming”, zegt Nicolas Bourdon, voorzitter van de Agoria Sports & Entertainment Technology Club. Uit onze provincie leveren de volgende bedrijven services in Tokio.

  • PRG (Haacht) is betrokken bij de openingsceremonie van de Spelen door meer dan 18 ton van audiovisuele apparatuur en 5 operatoren te sturen.
  • BICS (Brussel) is bezig met een belangrijke upgrade waardoor de capaciteit vertienvoudigd wordt om tegemoet te komen aan de verwachte groeiende vraag naar roaming en IP-gebaseerde diensten tijdens de Spelen.
  • Pitagone (Anderlecht) leverde veiligheidsbarrières aan de plaatselijke autoriteiten.

“Wij kunnen door enkele wettelijke beperkingen helaas niet alle bedrijven vermelden” zegt Diego Algaba, manager van de Agoria Sports & Entertainment Technology Club.

Paardensport 

De Equestrian cluster van de club (paardensport) heeft ook bewezen zeer effectief te zijn in het ondersteunen van de Spelen en de Belgische deelnemers. De cluster werd opgericht in 2017, vlak na de Spelen van Rio. Tijdens een Economische Missie in Peru, in het kader van de Pan-Amerikaanse Spelen van 2019, bleek dat er een opportuniteit was om de grote Belgische Equestrian bedrijven top of mind te brengen. Bart Manderveld, leider van de cluster, verklaart: “Om succesvol te zijn in deze Grote Sportorganisaties voelden we de noodzaak om bedrijven samen te brengen zodat ze een globaal aanbod konden voorstellen voor deze grote evenementen.” De Spelen in Tokio tonen aan dat de resultaten niet lang op zich lieten wachten, met de deelname van Belgische bedrijven die actief zijn in de Equestrian sport: Uit onze provincie zorgt De Sutter Naturally (Kampenhout) ervoor dat de paarden aan huis grazen en trainen in kwalitatief hoogstaande, duurzame en veilig omheinde omstandigheden.

Agoria’s Sports & Entertainment Technology Club is de Belgische vertegenwoordiger voor technologiebedrijven die actief zijn in de sport- en entertainmentsector. Binnen de club zijn de volgende communities aanwezig: gebouw, beveiliging, hospitality, fan experience, sportuitrusting, mediatechnologie, atleetprestaties en de Equestrian Cluster. Van mediatechnologie over sportinfrastructuur tot toegangscontrole, Agoria opent internationale deuren naar innovatieve technologie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Out Of Office
Kampenhout
Kampenhout

Out of Office: Jeffrey De Sutter

KAMPENHOUT -  De hele zomer bieden ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.