IMG_4701 Foto JDW

Bekend paardenrestaurant viert jubileum, maar feestje wordt uitgesteld na hartinfarct

VILVOORDE - Vandaag, vrijdag 1 juli, zou Wim Cloots stevig feestvieren. Hij runt al 20 jaar het steakresto Horse House. Maar een hartinfarct van begin mei dwarsboomt de plannen. Wim is nog volop aan het revalideren.

Twintig jaar paardensteaks serveren in de stad van de ‘pjeirefretters’ leek Wim (45) en zijn partner Judith( 35) een mooi moment voor een feestje. De invulling zat al even in zijn hoofd, genre Vlaamse kermis met attracties van 60 jaar geleden en optredens van enkele BV’s op een podium aan zijn voordeur. Het restaurantje zelf bestaat al zestig jaar, want Lowietje, zijn voorganger die ermee startte, stond er al veertig jaar aan het fornuis.

Maar op 1 mei ’s nachts kreeg Wim een hartstilstand. Hij voelde zich niet oké, stond op uit bed en wou een raam openen, maar viel daarbij ook nog van de trap.

Reddende engel

“Judith is mijn reddende engel. Zij heeft direct de hulpdiensten opgeroepen en startte zelf met reanimatie tot die toekwamen. Zonder haar snel ingrijpen had het veel erger kunnen zijn…”, vertelt Wim. Hij lag drie weken in coma, werd gevoed via een sonde en verloor 20 kilo lichaamsgewicht. Hij kreeg een chip ingeplant die de hartfuncties registreert om de oorzaak van zijn hartfalen te achterhalen en om herhaling te voorkomen.

“Ik heb altijd gesport: joggen, fitness, fietsen en boksen, maar zo scherp als nu heb ik nog nooit gestaan. Het herstel gaat de goede kant uit en al bij al valt de schade nog mee. Ik zal er wellicht geen blijvende letsels aan overhouden.”

 

Wim en zijn partner Judith. Foto jdw

“Maar voorlopig kan dat feestje niet doorgaan,” Zegt Wim. ”Herstellen is momenteel het belangrijkste. Ik probeer voorzichtig in mijn ritme te komen, maar ik voel dat ik vaak op mijn limiet zit.”

Wim is beenhouwer van opleiding en schoolde zich bij in de avondschool. Hij stak al eens een handje toe in de keuken van Lowietje die ongeveer zestig jaar geleden met het paardenrestaurantje startte. ”In april 2002 ben ik bij Lowietje gaan werken. Hij wou de zaak overlaten en op 1 juni was de overname rond en ik de nieuwe uitbater. Ik hou vast aan zijn traditionele bereidingen van filet puur en stevige steaks. Dat is wat ik graag doe en het beste kan. Ik hoop dan ook snel weer voltijds achter de pannen te staan.”