Nieuws Vlaams-Brabant Bekende meubelzaak gaat investeren in veiligere parking: “Risico op ongevallen verkleinen”

Bekende meubelzaak gaat investeren in veiligere parking: “Risico op ongevallen verkleinen”

Bekende meubelzaak gaat investeren in veiligere parking: “Risico op ongevallen verkleinen”

SINT-GENESIUS-RODE/ALSEMBERG – Meubelzaak Vastiau-Godeau in Alsemberg heeft plannen om haar winkel te verkleinen. Het toenemende online winkelen wordt als reden naar voren geschoven. Verder zal de parking veiliger gemaakt worden.

De bekende meubelzaak Vastiau-Godeau, gelegen op de grens van Alsemberg en Sint-Genesius-Rode op de hoek van de Steenweg naar Halle en de Eigenbrakelse steenweg, zal er binnenkort anders uitzien. Het bedrijf heeft immers een vergunning aangevraagd om de winkel te mogen verbouwen.

Als het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode groen licht geeft – het openbaar onderzoek loopt nog tot 19 oktober – zal de netto oppervlakte van de winkel dalen van 19.243 vierkante meter naar 15.555 vierkante meter. “Als gevolg van de ontwikkeling van de e-commerce wil de onderneming de totale verkoopoppervlakte verkleinen”, zo staat in de vergunningsaanvraag.

Nieuwe hoofdingang

Van het winkelpand gelegen op Alsemberg zal enkel het gelijkvloers nog dienen als winkelruimte. In het gebouw op het grondgebied van Sint-Genesius-Rode zal de oppervlakte van de verdieping ‘-1’ verviervoudigen naar zowat 4.000 vierkante meter. Het gelijkvloers en de eerste verdieping blijven even groot. “Het Rode-gebouw is nieuwer, functioneler, geschikter voor een commerciële functie en toegankelijker voor bezoekers. Het Beersel-gebouw heeft een ingewikkelde organisatie met veel niveauverschillen”, klinkt het.

Door de nieuwe inrichting zal ook de hoofdingang verschoven worden.

Wat er met de leegstaande verdiepingen van het gebouw in Alsemberg zal gebeuren, staat nog niet helemaal vast. “Ze zullen op een later tijdstip worden verbouwd, waarschijnlijk tot woningen, en zullen dus het voorwerp uitmaken van een toekomstige vergunningsaanvraag.”

Nieuwe parkeerplaatsen

Binnen het project wordt ook aan de veiligheid van de bezoekers en de omgeving gedacht. Zo zal de parking een nieuwe inrichting krijgen. “Momenteel komen parkeerplaatsen direct uit op de rijbaan, wat het risico op ongevallen vergroot. De herinrichting van de parking zorgt voor een duidelijke circulatie met één enkele in- en uitgang. Tussen de parking en het openbaar domein is een beplantingsstrook voorzien om een fysieke grens te creëren”, zo staat in de vergunningsaanvraag.

Om het verlies van parkeerplaatsen te compenseren, komen er extra bij aan de achterzijde van het gebouw. Aan de overzijde is er nog een tweede parking. Op die manier zijn er volgens Vastiau-Godeau meer parkeerplaatsen dan de gemeentelijke parkeerverordening voorschrijft.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.