Nieuws Vlaams-Brabant Bekende muziekhandel Music Center krijgt dan toch doorstart

Bekende muziekhandel Music Center krijgt dan toch doorstart

Bekende muziekhandel Music Center krijgt dan toch doorstart

LEUVEN – Toen midden mei bekend raakte dat muziekhandel ‘Music Center’ – opererend onder de vlag van de keten ‘Key Music’ – na meer dan zestig jaar de deuren zou sluiten, kwam dat als een grote schok voor menig muziekliefhebber. Maar nu is er dan toch goed nieuws, want het Antwerpse Van de Moer Instruments’ neemt de zaak over.

Voor menig muziekliefhebber was ‘Music Center’ jarenlang een vertrouwd beeld. De winkel ontstond in de jaren zestig in de Diestsestraat met uitbater Maurice Michiels.

Huidige uitbaters Stef en Rudi zijn gekende figuren onder muzikanten. Hun jarenlange expertise maakte van hen het aanspreekpunt voor al wie bezig was met muziekinstrumenten. De winkel aan het Leuvense Benedenplein was dan ook een plek waar muzikanten van allerlei slag mekaar konden ontmoeten. Menig gitarist, pianist, drummer of DJ in het Leuvense kocht hun eerste instrument of materiaal bij Stef en Rudi.

Veel reacties

Toen eind vorige maand aan dat verhaal een einde kwam na een beslissing in overleg met de directie van Key Music, zaten niet alleen de uitbaters in zak en as. “Je kunt je niet inbeelden hoeveel klanten ons hebben aangesproken over hoe jammer ze het vonden van de sluiting. Dat deed ons echt pijn”, zegt Rudi.

Maar gelukkig voor Rudi en Stef was er nog een reddingsboei. Van de Moer Instruments, een keten van muziekwinkels met al vestigingen in Gent, Antwerpen, Aalst en Geraardsbergen, wilden de geschiedenis van Music Center en de expertise van Stef en Rudi niet verloren laten gaan.

Geloof in toekomst

“We weten en begrijpen niet goed waarom Key Music de winkel sloot, want hij heeft altijd goed gedraaid”, zegt Tom Frantzis van Van de Moer Instruments. “Wij wilden Music Center alleszins niet zomaar verloren laten gaan. We geloven in de uitbaters, en de toekomst van de winkel. Daarom hebben we besloten hem over te nemen.”

Ook de winkel van Key Music in Kortrijk werd door Van de Moer Instruments overgenomen.

De nieuwe eigenaars veranderen helemaal niets aan de winkel. Uitbaters Stef en Rudi kunnen blijven. “Er is gewoon een goede match”, zegt Bert Van de Moer. “Stef en Rudi vormen een perfecte aanvulling van ons team. Ze beschikken over kennis die niet alleen voor de klant maar ook voor ons een verrijking zijn. Zo is de kennis van Rudi over mandolines, banjo’s en andere traditionele folkinstrumenten zeker een meerwaarde.”

Stef en Rudi zijn opgelucht. “We zijn ontzettend enthousiast om zowel professionele artiesten als liefhebbers terug te kunnen bijstaan met onze kennis en expertise”, zeggen ze. De winkel is na slechts enkele weken sluiting, alweer geopend met een vernieuwde stock.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.