Nieuws Vlaams Brabant Belchim mikt met overname van Proagro op biologische gewasbescherming

Belchim mikt met overname van Proagro op biologische gewasbescherming

Belchim mikt met overname van Proagro op biologische gewasbescherming

Belchim heeft het Duitse bedrijf Proagro overgenomen. De specialist in gewasbescherming uit Londerzeel gaat daarmee de biologische toer op. Het aandeel van biologische gewasbescherming moet de volgende jaren sterk toenemen.

De groei van Belchim Crop Protection lijkt niet te stoppen. Het bedrijf werd dertig jaar geleden opgericht door Dirk Putteman. Vorig jaar boekte het met 450 werknemers een omzet van 460 miljoen euro en voor 2017 wordt gemikt op ruim 520 miljoen euro. “Tegen 2020 of 2021 moet 700 miljoen euro haalbaar zijn in Europa”, zegt Putteman.

Het familiebedrijf deed in 2016 een grote stap voorwaarts met de overname van een belang van zestig procent in het Canadese Engage Agro. Wereldwijd drong Belchim op die manier de top twintig van gewasbeschermingsspecialisten binnen. Europees werd de top vijf behaald.

Met het Duitse Proagro, specialist in biologische gewasbescherming, volgt al een nieuwe overname. Een stuk kleiner maar strategisch belangrijk. Proagro is complementair met het Franse Jade, dat eerder werd overgenomen. Vandaag is biologische gewasbescherming goed voor vier procent van de omzet van het bedrijf. De volgende jaren moet dat aandeel sterk groeien.

“Bio gaat een heel stuk stijgen. Tegenwoordig werken landbouwers met een geïntegreerde teelt. Ze zoeken een balans van mechanische, biologische en chemische manieren om teelten gezond te houden.”

Belchim verwacht van de eigen biologische herbicide de volgende drie tot vier jaar een omzet van 200 miljoen euro. Proagro heeft met tien werknemers een omzet van 10 miljoen euro.  Het is vooral actief in gewasbescherming voor boomfruit zoals appels, peren en kersen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer