Volgens Colruyt Group valt onder meer de bakkerij van Cru Dilbeek erg in de smaak bij de klanten. Foto if

Belevingsmarkt van Colruyt blikt tevreden terug op allereerste eindejaarsperiode

DILBEEK - Cru Dilbeek nam volgens de Colruyt Group een goede start. De belevingsmarkt opende in het najaar van 2022 de deuren in de voormalige brouwerij Eylenbosch. Over het bijhorende eethuis Cuit is er intussen goed nieuws te melden.

De vestiging van belevingsmarkt Cru Dilbeek opende eind september in de voormalige lambiek- en gueuzebrouwerij Eylenbosch. Die openingsperiode was een doelbewuste keuze van de Colruyt Group om geroutineerd de voor de versmarkt heel belangrijke eindejaarsperiode in te gaan. Met succes overigens, want de eindejaarsverkopen blijken volgens Colruyt Group woordvoerder Hanne Poppe goed te zijn geweest.

“Er waren veel klanten die via de webshop een bestelling geplaatst hebben voor eindejaar, en over het algemeen kregen we heel wat enthousiaste reacties”, zegt Poppe. “De typische feestproducten zoals kreeft, oesters, gevulde kalkoen, gerookte zalm, sint-jakobsnoten, gourmet en kaasschotel, waren de toppers. We merken trouwens dat klanten heel enthousiast reageren op onze vismetier want er is geen viswinkel in de buurt, en ook het brood valt erg in de smaak.”

Binnenrijden

Cru Dilbeek kreeg de afgelopen maanden wel af te rekenen met klanten die wat onwennig waren om de voormalige brouwerij Eylenbosch via de opening in de gevel binnen te rijden.

“We merkten dat het in het begin een beetje wennen en aanpassen was maar we zien nu dat klanten, nu ze de weg gevonden hebben, de inrit makkelijk vinden en de ruime parking waarderen”, gaat Poppe verder. “Nu ook de rechtstreekse lift voor klanten in werking is, kunnen klanten vlot naar de markt en terug met hun winkelkar.”

Zakenlunches

Ook op het vlak van personeelszaken heeft Cru goed nieuws te melden want het team in Dilbeek is na een lange zoektocht voltallig.

Mede daarom is beslist om de openingsdagen van Cuit, de eetgelegenheid bij CRU die voorlopig alleen vrijdag en in het weekend gasten ontvangt, uit te breiden. “Cuit gaat zeven op zeven open, van 8 tot 15 uur, en dat vanaf 30 januari”, zegt Poppe. “Bedoeling is om over enkele weken de openingstijd nog uit te breiden tot 18.30 uur. Klanten kunnen er voor ontbijt, lunch en fingerfood."

"Het concept blijft foodsharing, net zoals in onze vestigingen in Gent en Overijse, waarbij je verschillende gerechtjes kan combineren. Ideaal voor uitje met familie of vrienden, en we hopen ook de place to be te worden voor zakenlunches.”