Nieuws Vlaams Brabant Bert Longin organiseert ‘No Brakes Karting Trophy’ voor het goede doel

Bert Longin organiseert ‘No Brakes Karting Trophy’ voor het goede doel

Bert Longin organiseert ‘No Brakes Karting Trophy’ voor het goede doel

longinDe Leuvense ondernemer en racepiloot Bert Longin organiseert op vrijdag 4 maart de charity race ‘No Brakes Karting Trophy’ in de Extreme Kart Herselt.

Longin organiseert de BV-karting ten voordele van vzw Oostrem, een organisatie die ondersteuning biedt aan volwassenen met een verstandelijke, motorische of een meervoudige beperking. Wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert, voormalig wereldkampioen Niels Albert, VRT­presentator Ruben Van Gucht en Europees Nascar kampioen Anthony Kumpen sturen een team aan.

Bert Longin, een sportbeest met een peperkoeken hartje, werd getioffen door het beeld dat hij elke dag zag aan de overkant van zijn bedrijf. “De mensen van Oostrem werken met hart en ziel om het leven van volwassenen met een beperking zo aangenaam mogelijk te maken”, zegt Longin. “Dagelijks zag ik hen de bewoners met hun rolstoel in en uit de auto helpen.” Na een ontmoeting met de bewoners en de directeur Mario Vanhaeren stond zijn besluit vast om een event te organiseren waarvan de opbrengst naar Oostrem zou gaan.

De opbrengst van de karting gaat naar de verbouwing van een aangrenzend pand van het opvanghuis op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. Ze willen deze woning verbouwen tot een aangenaam woonhuis voor zeven volwassenen met verstandelijke beperkingen.

De avond zal rijkelijk gevuld worden met twee spannende races. Om 19 uur start de Celebrity Race. daarbij worden teams van vier piloten telkens aangestuurd door een BV. De gegeerde plekjes in de teams van de BV’s worden verloot voor de wedstrijd. Per team betaal je 150 euro, waarvan de opbrengst naar Oostrem gaat. Om 20 uur start de Endurance Race waar teams van minimum drie  en maximum zes personen gedurende twee uur racen. Deze race kost 250 euro per team. Inschrijven kan via: pm@sportplus.be. BV’s zijn onder meer Wout Van Aert, Niels Albert, Ruben Van Gucht, Anthony Kumpen, Jeroen Meus, Rob Van Oudenhove, Stoffel Bollu, Dean Delannoit  en

Wim Soutaer.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.