Nieuws Vlaams Brabant Besix bouwt brug op Deens eiland

Besix bouwt brug op Deens eiland

Besix bouwt brug op Deens eiland

besixBesix heeft een contract in de wacht gesleept voor de bouw van de Fjord Link. Dat is een nieuwe weg inclusief brug tussen Frederikssund en Skibbyvej op het Deense eiland Zeeland. De kassa rinkelt voor de bouwgroep uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Het contract is circa 133 miljoen euro waard en werd in consortium met het Italiaanse Rizzani de Eccher en het Spaanse Acciona Infraestructuras binnengehaald.

De drie bedrijven pakken elk een derde van het contract, goed voor ruim 44 miljoen euro. Voor de Belgische bouwgroep gaat het om het eerste project op Scandinavische bodem.

Het consortium zal een tweebaansweg van 8,2 kilometer bouwen met twee rijstroken in elke richting. “De infrastructuurwerken voorzien ook in het realiseren van een 1,4 kilometer lange brug met tolheffing over de fjord en elf kleinere, aanvullende civiele werken. Het gaat om bruggen, ecoducten en fietspassages”, stelt Besix.

De nieuwe oversteek vervangt een bestaande brug. Het project moet volgens Besix de huidige zware verkeershinder op het knooppunt wegwerken. Het voorstel van Besix werd gewaardeerd omdat het als enige een brug met grotere overspanningen en een variabele doorsnede vooropstelde.

De ontwerpfase start in november dit jaar en de start van de werken is gepland voor februari 2017. De oplevering volgt tegen eind 2019.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.