Nieuws Vlaams Brabant Besix bouwt funderingen van tunnels voor metronet in Parijs

Besix bouwt funderingen van tunnels voor metronet in Parijs

Besix bouwt funderingen van tunnels voor metronet in Parijs

metro-parijsBouwbedrijf Besix uit Sint-Lambrechts-Woluwe is betrokken bij de geplande uitbreiding van het metronet in Parijs. Besix-dochter Franki Foundations werkt mee aan de funderingen voor tunnels op twee metrolijnen, goed voor een contract van bijna 70 miljoen euro. Het totaalbedrag van het megaproject is 25 miljard euro.

Studiebureau Sweco Belgium had tot dusver als het enige niet-Franse bureau een coördinatieopdracht binnengehaald voor een van de vijf geplande lijnen. Dat contract voor Ligne 17 heeft een waarde van 49 miljoen euro. Toen de opdracht van Sweco medio september werd voorgesteld, werd gezegd dat er ook voor andere Belgische bedrijven mogelijkheden waren in de uitvoeringsfase van het project.

Een voorspelling die uitkomt. Ook Franki Foundations Belgium maakt deel uit van het consortium dat is aangeduid om twee tunnels van in totaal bijna zeven kilometer te graven van ligne 15 Sud. De volledige opdracht heeft een waarde van 363 miljoen euro. “Daarvan is 45 miljoen euro bestemd voor Franki Foundations”, zegt ceo Wim Claesen.

De werken starten in februari 2017. Bovendien kreeg het bedrijf dat gespecialiseerd is in diepfunderingen eerder al een gelijkaardige opdracht binnen voor een onderdeel van ligne 11. Daarmee is een bedrag van 23 miljoen euro gemoeid. Die werkzaamheden starten in december dit jaar.

“Franki Foundations hoopt nog meer funderingswerken binnen te halen”, zegt Claesen. De volledige uitbreiding van het Parijse metronet omvat 200 kilometer nieuwe sporen en 68 nieuwe stations rond Parijs, die tegen 2030 in gebruik moeten zijn met automatische metrostellen zonder bestuurde). Het project kreeg de naam Grand Paris Express.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer