Nieuws Vlaams Brabant Besix bouwt winkelcentrum in Namen

Besix bouwt winkelcentrum in Namen

Besix bouwt winkelcentrum in Namen

besix-bouwBesix gaat het winkelcentrum Côté Verre in Namen bouwen. Het bouwbedrijf uit Sint-Lambrechts-Woluwe werd woensdag aangeduid door de gerechtelijke mandataris van de handelsrechtbank in Brussel, nadat de vorige bouwpromotor Urbanove in financiële problemen was gekomen kwam en in april een gerechtelijke reorganisatie had moeten aanvragen.

Voor de bouw van een ander shoppingcenter in Verviers (Au fil de l’eau) werd het Brusselse City Mall aangeduid. Er waren meerdere kandidaten, maar Besix en City Mall zijn weerhouden omdat ze de meest interessante aanbiedingen hadden. Samen gaat het om een investering van ruim 21 miljoen euro.

Zowel Besix als City Mall kennen het dossier van binnenuit. Zo is Besix aandeelhouder van Urbanove, samen met Banimmo, Bank Degroof-Petercam en Waalse overheidsinitiatieven zoals SRIW en Meuse Invest. City Mall was tot twee jaar geleden betrokken bij het project in Verviers.

De definitieve beslissing van de rechtbank wordt verwacht tegen 21 december.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.