Nieuws Vlaams-Brabant Bierfestival lokt 6.000 liefhebbers

Bierfestival lokt 6.000 liefhebbers

Credit: Belga.

Bierfestival lokt 6.000 liefhebbers

LEUVEN – Ongeveer 6.000 mensen hebben zaterdag en zondag een bezoek gebracht aan het Zythos Bierfestival (ZBF) in de Brabanthal in Leuven. Nadat het twee jaar lang niet kon plaatsvinden door de coronapandemie, bood de festival dit jaar onderdak aan 107 Belgische brouwerijen en bierfirma’s, die samen meer dan 700 verschillende bieren voorstelden en lieten proeven door de bezoekers.

“Het was bang afwachten hoeveel bezoekers er dit jaar zouden komen”, klinkt het bij de organisator, de vzw Zythos. “Hoewel corona duidelijk nog een invloed heeft op het aantal bezoekers, zijn we toch tevreden dat er opnieuw duizenden mensen van de Belgische biercultuur hebben kunnen genieten.”

Vernieuwingen 

Het ZBF is een van de grootste bierfestivals ter wereld, uitsluitend gewijd aan Belgische bieren, en kan met bezoekers uit meer dan 30 landen rekenen op veel internationale waardering. De grootste drijfveer van de organisatoren is om de bezoekers te laten kennis maken met vernieuwingen in de sector. Het festival stelde dit jaar 707 verschillende bieren voor. Vorig jaar klokte de teller nog af op 560. Bij de 707 verschillende bieren zaten de meest uiteenlopende soorten. 61 bieren werden in primeur voorgesteld, en zestien werden zelfs exclusief voor het festival gebrouwen. Er waren ook vier glutenvrije bieren bij, een primeur voor Zythos.

“De prijs voor de mooiste stand ging dit jaar naar Brouwerij van ’t Pajottenland en brouwerij Sako”, gaat de organisatie verder. “Zij deelden dit jaar een stand op het festival en maakten er een mooi geheel van. Wie de consumententrofee mee naar huis neemt is nog niet bekend. De prijs wordt binnen een aantal weken bekend gemaakt.”

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.