Nieuws Vlaams Brabant Bietencampagne van start in Tienen

Bietencampagne van start in Tienen

Bietencampagne van start in Tienen

suikerbietenIn de fabriek van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen gaat op maandag 19 september de bietencampagne van start. Het bedrijf verwacht een slecht bietenjaar. In vergelijking met de voorbije jaren wordt tot tien procent minder ton bieten per hectare in het vooruitzicht gesteld.

De voorbije jaren waren wel telkens recordjaren. Maar ook naar rendement zijn de verwachtingen niet echt gunstig. In vergelijking met de gemiddelde opbrengst van de afgelopen vijf jaar zal het rendement vijf tot tien procent lager liggen.

Door de natte en kille weersomstandigheden werden dit jaar volgens de Tiense Suikerraffinaderij later dan anders suikerbieten gezaaid. Naast die late zaaiperiode kwamen de suikerbieten ook nog eens laat op gang.

Er zijn verschillen tussen regio’s merkbaar naargelang de guurheid van de weersomstandigheden waarmee de suikerbieten geconfronteerd werden. In Tienen hopen ze dat het goede weer nog een tijd aanhoudt. Dat heeft duidelijk een positieve invloed op de evolutie van het suikergehalte.

De bietencampagne duurt dit jaar tot de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.