Nieuws Vlaams Brabant Bij Sylvania in Tienen wordt weer gewerkt

Bij Sylvania in Tienen wordt weer gewerkt

Bij Sylvania in Tienen wordt weer gewerkt

sylvaniaBij Sylvania in Tienen wordt sinds dinsdag weer gewerkt. Bij de lampenfabrikant was er een werkonderbreking van twee dagen na de aankondiging van de sluiting van de productieafdeling. Voorlopig werden geen acties gepland.

De directie van de fabriek, die eind vorig jaar werd overgenomen door het Chinese Feilo, besliste vorige vrijdag tot sluiting van de productie wegens het geconsolideerd verlies dat de jongste jaren alsmaar groter werd, ondanks verschillende maatregelen om die toestand te verbeteren. “Er zijn geen redenen om in de nabije toekomst een herstel te verwachten”, zegt het management van Feilo Sylvania Lighting Belgium.

De werknemers mochten vrijdag en maandag thuis blijven. Van de 200 personeelsleden verliezen er 170 hun baan. De sfeer is gelaten, maar de verslagenheid van eind vorige week zindert nog na.

De vakbonden hadden dinsdag een eerste informeel contact met de directie over de sluiting. Tijdens een personeelsvergadering werd uitleg gegeven over de wet-Renault. De echte onderhandelingen starten op vrijdag 9 december.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.