Nieuws Vlaams Brabant Bijzondere tijdelijke invulling voor voormalig fabrieksterrein

Bijzondere tijdelijke invulling voor voormalig fabrieksterrein

Bijzondere tijdelijke invulling voor voormalig fabrieksterrein

VILVOORDE – In afwachting van de ontwikkeling van “De Perken”, een nieuwbouwproject met woningen, flats, ondersteunende retail en een ondergrondse parking, wordt de site van verfproducent Akzo-Nobel aan de Leuvensesteenweg in Vilvoorde ingezaaid met…1,5 miljoen hennepplanten. En neen, je wordt er niet high van. 

De Akzo Nobel-site aan de Leuvensesteenweg in Vilvoorde krijgt een nieuwe toekomst. De Limburgse projectontwikkelaar Kolmont wil op de 1,5 hectare grote site ‘De Perken’ realiseren, een nieuwbouwproject met een mix van woningen, appartementen, buurtondersteunende retail en een ondergrondse parking.

Maar opvallend: in afwachting van de goedkeuring van het project door de stad Vilvoorde worden de voormalige fabrieksterreinen ingezaaid met meer dan 1,5 miljoen hennepplanten. Eens die volgroeid zijn, willen Kolmont en expert duurzaam bouwen ReLife er een natuurlijk isolatiemateriaal van maken.

Aanstaande dinsdag wordt het tijdelijke project voorgesteld en zal er meer uitleg volgen over wat er met de volgroeide hennep zal gebeuren. Hennep is niet hetzelfde als wiet. Hoewel ze tot dezelfde plantensoort behoren, de cannabis sativa, zijn de toepassingen verschillend. Van wiet, waar heel veel THC in zit, word je high. In hennep zit geen THC, waardoor je er ook niet high van wordt. Hennep wordt gebruikt in industriële toepassingen zoals isolatiemateriaal, touw en kledij.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Kortenaken
Kortenaken

Ondernemer overleden

KORTENAKEN - Luc Lemmens, eigenaar en CEO van de Tubobel Group, is overleden. Het in Kortenaken gevestigde Tubobel Infra is… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Landen, Leuven
Landen

2 falingen

LEUVEN/LANDEN - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft het faillissement geopend van 2 zaken.  Lees meer