Nieuws Vlaams Brabant Bioboerderij laat klanten zelf groenten oogsten

Bioboerderij laat klanten zelf groenten oogsten

Bioboerderij laat klanten zelf groenten oogsten

diepenboomgaardDen Diepen Boomgaard, onderneming uit de sociale economie, start met een zelfoogsttuin. Consumenten kunnen voortaan zelf hun groenten oogsten in de bioboerderij in Grimbergen.

Den Diepen Boomgaard is een volwaardige bioboerderij waar met een enthousiaste ploeg dagverse seizoengroenten gekweekt worden die de basis vormen van het aanbod in de hoevewinkel en de wekelijkse groentepakketten. Als sociale werkplaats biedt de onderneming uit Grimbergen arbeidskansen aan mensen die elders uit de boot vallen.

Al tien jaar lang kunnen bezoekers de biologisch gekweekte groenten en fruit kopen in het winkeltje of bestellen via abonnementen. Maar binnen twee weken gaat Den Diepen Boomgaard nog een stap verder. Je kan dan een aandeel van de tuin kopen en het hele jaar door seizoengroenten zelf komen plukken.

“Wij zorgen voor het planten, het zaaien, het onkruid wieden, schoffelen en alles wat erbij komt kijken. De klant zelf komt oogsten. En dat kan hij doen op de dagen die hij zelf uitkiest”, zegt coördinatrice Sara Heyvaert.

In de winkel kan je zowat het hele jaar alle groenten kopen. Consumenten kennen dus de seizoengroenten niet meer. Daar wil Den Diepen Boomgaard met de zelfoogsttuin wat aan doen.

“We merken dat vooral jonge gezinnen met kinderen bewust willen stilstaan bij dat natuuraspect. Heel veel kinderen weten ook niet meer welke weg groenten afleggen voor ze op hun bord komen”, stelt Heyvaert.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.