Nieuws Vlaams Brabant Bioscoop van Utopolis officieel in handen van UGC

Bioscoop van Utopolis officieel in handen van UGC

Bioscoop van Utopolis officieel in handen van UGC

utopolis_18Kinepolis heeft de verkoop geofficialiseerd van de bioscoop van Utopolis in Aarschot aan de Franse concurrent UGC. De bioscoopuitbater deed het complex met tegenzin van de hand.  De verkoop van de Utopolis-bioscopen in Aarschot, Lommel, Mechelen en Turnhout heeft een ondernemingswaarde van 36,2 miljoen euro.

Kinepolis kocht eind vorig jaar de Luxemburgse sectorgenoot Utopolis, met naast de vier Belgische cinema’s ook vestigingen in Luxemburg, Nederland en Frankrijk. De deal kon echter niet doorgaan wegens verzet van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).

Die oordeelde dat de overname de al dominante positie van Kinepolis nog zou versterken. Kinepolis mocht de overname uiteindelijk toch realiseren als het twee van de vier complexen zou opofferen. Kinepolis legde Mechelen en Aarschot op de slachtbank.

Finaal opteerde de bioscoopuitbater ervoor om alle Belgische Utopolis-complexen van de hand te doen. “Het is geen geheim dat we de vier Belgische bioscopen liever zelf hadden toegevoegd aan ons netwerk”, zegt Eddy Duquenne, ceo van Kinepolis Group. “Ik ben er zeker van dat Utopolis Aarschot, Lommel, Mechelen en Turnhout een nieuwe en beloftevolle toekomst tegemoet gaan onder de vleugels van UGC.”

Met de aankoop versterkt UGC zijn positie van nummer 2 op de Belgische markt. De Franse groep krijgt er dertig zalen, 5.500 zitjes en 1,2 miljoen bezoekers bij.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.