Nieuws Vlaams Brabant Blokkade distributiecenter opgeheven, sociale vrede nog niet in zicht

Blokkade distributiecenter opgeheven, sociale vrede nog niet in zicht

Credit: Belga Image.

Blokkade distributiecenter opgeheven, sociale vrede nog niet in zicht

ASSE – De blokkade van het distributiecentrum van retailer Delhaize in Zellik (Asse) is opgeheven maar de sociale vrede is nog niet hersteld.

De actie van het personeel van het Delhaize-distributiecentrum in Zellik werd dinsdagavond stopgezet, maar er heeft nog geen structureel overleg plaatsgevonden tussen directie en vakbonden. Aanleiding van de actie was het ontslag van een werknemer op maandag. “Een werknemer is op staande voet ontslagen, zonder objectieve redenen”, zegt Nancy Tas van de christelijke vakbond. “Er heerst een algemene onrust: het is woord tegen woord, maar wat als andere werknemers ook op deze manier ontslagen kunnen worden? Er is bovendien een gebrek aan vertrouwen in de leidinggevenden.”

Groenten en fruit

Omdat werknemers dinsdag de toegangspoorten van het centrum geblokkeerd hadden, konden vrachtwagens niet meer aan- en afrijden. “Eventuele tekorten worden zo snel als mogelijk weer aangevuld. Het gaat dan vooral over verse producten zoals groenten en fruit”, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. “We blijven bij ons standpunt over de zaak, maar willen geen verdere informatie geven over de inhoud. We hopen verder op een serene dialoog met de vakbonden.”

Geen grote acties gepland

Dinsdagavond zijn de blokkades opgeheven, op dit moment zijn er ook geen grote acties meer gepland. De vakbond laat weten dat het de reactie van de werknemers afwacht, alvorens te beslissen wat verder te doen. De onvrede bij de vakbonden is wel nog steeds aanwezig. Er is nog geen datum geprikt voor een eventueel overleg met de directie.

2.000 personeelsleden

Bij het distributiecentrum in Zellik werken ongeveer 2.000 mensen. In de Oost-Vlaamse gemeente Ninove is nog een tweede groot distributiecentrum van Delhaize. Daar wordt voornamelijk droge voeding en dranken verdeeld.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.