Nieuws Vlaams Brabant Bouwaanvraag voor jachthaven in Beersel

Bouwaanvraag voor jachthaven in Beersel

Bouwaanvraag voor jachthaven in Beersel

Waterwegen en Zeekanaal diende een bouwaanvraag in voor de aanleg van een jachthaven in Lot, deelgemeente van Beersel, langs het kanaal Brussel-Charleroi. De plannen liggen ter inzage in het gemeentehuis.

Het kanaal Brussel-Charleroi werd tussen 1827 en 1832 gebouwd om de mijnindustrie rond Charleroi van een snelle en dus goedkopere afvoerlijn te voorzien richting Brussel. Ondanks diverse aanpassingen voldoet het kanaal niet meer aan de behoeften van vandaag.

In het kader van een opwaardering wordt het kanaal straks verder uitgediept. Voorts worden nieuwe bruggen en sluizen geplaatst in Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle. Die ingrepen moet de doorgang op het kanaal bevorderen, ook voor grote schepen.

Een jachthaven tussen Lot en Ruisbroek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, komt vooral recreatie ten goede. De haven wordt gebouwd op een site langs de linkeroever van het kanaal. Voor plezierboten en kleine zeilschepen komt er  aanmeergelegenheid. Ook voor kano’s komt er aangepaste infrastructuur.

Het beheer wordt uitbesteed met een concessieovereenkomst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.